Ηγουμενίτσα: Δεκάδες ανήλικοι χωρίς άδεια οδήγησης -Κίνδυνος για την ζωή τους

0

Δεκάδες ανήλικοι οδηγούν στους δρόμους της Ηγουμενίτσας χωρίς να είναι κάτοχοι διπλώματος. Από το περασμένο καλοκαίρι η Αρμόδια αρχή εφάρμοσε την επιβολή του κράνους στους οδηγούς χωρίς καμιά διάκριση, έτσι μικροί και μεγάλοι υπό τον φόβο των τσουχτερών προστίμων, φορούσαν όλοι κράνος,ξεχνώντας όμως όλα τα υπόλοιπα,δεν σημαίνει ότι όποιος φοράει το προστατευτικό κράνος έχει και δίπλωμα οδήγησης… Το περασμένο καλοκαίρι μάλιστα κάποιοι οδηγοί δικύκλων προτιμούν τον ποδηλατόδρομο για να πηγαίνουν στο δρέπανο, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο το μπλόκο της τροχαίας.

Στην πόλη της Ηγουμενίτσας κατά το παρελθόν έχουμε θρηνήσει πολλά νέα παιδιά, ο δρόμος προς το δρέπανο είναι γεμάτος από μικρά εικονοστάσια,φυσικά δεν είναι το μόνο μέρος που έχει συμβεί κάποιο θανατηφόρο ατύχημα. Τα συνήθη αίτια είναι η κατανάλωση αλκοόλ η ταχύτητα καθώς επίσης και η υψηλή αυτοεκτίμηση. Σαφώς υπάρχουν και ατυχήματα που έχουν συμβεί και από τους κατόχους άδειας οδήγησης..

Από την πλευρά της η αρμόδια αρχή χωρίς καμία εξαίρεση πρέπει να επιβάλει ότι λέει ο νόμος, σε οποίον οδηγεί χωρίς δίπλωμα, δεν αρκεί το πρόστιμο για το κράνος η για την εξάτμιση, φυσικά οι άνθρωποι της τροχαίας θα ξέρουν καλύτερα από εμάς το τι πρέπει να κάνουν άλλα να το εφαρμόσουν στο ακέραιο, διότι δεν είναι εκείνοι οι κύριοι υπαίτιοι για αυτή την κατάσταση. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι γονείς που αποφασίζουν την αγορά μιας μηχανής παραπάνω κυβικών και αυτό συνεπάγεται ότι δεν μπορεί ένας 17 χρόνος να αποκτήσει άδεια οδήγησης σε αυτή την ηλικία.

Η παιδεία και η νοοτροπία στην οδική ασφάλεια πρέπει επιτελούς να αλλάξει τόσο σε αυτή την πόλη όσο και σε ολόκληρη την χώρα. Δεν είναι δυνατόν πρώτα να αγοράζουν την μηχανή και το δίπλωμα όταν και αν.. πρέπει να υπάρχει μια σειρά μια τάξη αν θέλουμε επιτελούς οι νέοι να μην χάνουν την ζωή τους στην άσφαλτο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ