Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΝέες πληρωμές πρώτης αρωγής προς τους πλημμυροπαθείς – 121,7 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν...

Νέες πληρωμές πρώτης αρωγής προς τους πλημμυροπαθείς – 121,7 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν μέχρι σήμερα

Νέες πληρωμές πρώτης αρωγής, ύψους 2.463.112 ευρώ πιστώθηκαν την Τετάρτη (29/11/23) στους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες των αρχών του Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές.

Συγκεκριμένα, σήμερα έγιναν πληρωμές 1.492.302 ευρώ σε 417 φυσικά πρόσωπα για την αντιμετώπιση πρώτων βιοτικών αναγκών και απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής, σε περιοχές που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται όπως τονίζει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για πληρωμές που προέκυψαν μέσα από τις διασταυρώσεις που έκαναν τα στελέχη της γενικής γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, στις αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr.

Παράλληλα, έγιναν πληρωμές 520.809 ευρώ προς 92 δικαιούχους πρώτης αρωγής, έναντι στεγαστικής συνδρομής και πληρωμές ύψους 450.000 ευρώ προς 165 επιχειρήσεις, ως πρώτη αρωγή έναντι της επιχορήγησης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι κτηνοτροφικές μονάδες και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Τις επόμενες ημέρες, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι καταβολές προς επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες, θα συνεχίζουν ανάλογα με τη ροή των επιβεβαιωτικών στοιχείων από την Περιφέρεια και τον ΕΛΓΑ αντιστοίχως.

Αθροιστικά λοιπόν, μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί 121,7 εκατομμύρια ευρώ προς 33.613 πλημμυροπαθείς, που έχουν πληγεί από το πρωτόγνωρο πλημμυρικό φαινόμενο στη Θεσσαλία, αλλά και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Σε σημαντικό βαθμό, όπως υπογραμμίζει το υπουργείο, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διασταυρώσεων και ελέγχων, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί αναλυτικοί και λεπτομερείς έλεγχοι, ώστε να χορηγηθεί η πρώτη αρωγή σε κάθε δικαιούχο.

Προς αυτή την κατεύθυνση, τις επόμενες ημέρες οι αιτούντες θα λάβουν ενημέρωση, ώστε μέσα από διευκρινίσεις και διορθωτικές κινήσεις να συνεχίσει η διαδικασία διασταυρώσεων και κατ’ επέκταση οι καταβολές.

To άρθρο Νέες πληρωμές πρώτης αρωγής προς τους πλημμυροπαθείς – 121,7 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν μέχρι σήμερα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλή

Τελευταία Σχόλια

Μαλακας μία ζωή με τα μουνόπανα που έχουμε μπλέξει επί Ηγουμενίτσα: “Έφοδος” στο ΤΕΠ, κλειστό το αιματολογικό- ΤΩΡΑ +(Βίντεο)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com