Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΒίντεο: Αυτόνομος εκσκαφέας χτίζει τείχος από ογκόλιθους

Βίντεο: Αυτόνομος εκσκαφέας χτίζει τείχος από ογκόλιθους

Σε αυτό το εργοτάξιο έξω από το Όμπεργκλατ της Ελβετίας, μηχανικοί και αρχιτέκτονες χτίζουν το αύριο λιθαράκι προς λιθαράκι.

Ερευνητές του Ομοσπονδιακού Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Ζυρίχης (ETH Zurich) ανέπτυξαν έναν αυτόνομο ρομποτικό εκσκαφέα, ο οποίος επέδειξε τις ικανότητές του χτίζοντας ένα τείχος ύψους 6 μέτρων και μήκους 65.

Χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες του, ο εκσκαφέας δημιουργεί αρχικά ένα τρισδιάστατο χάρτη του εργοταξίου και εντοπίζει κατάλληλα υλικά.

Στη συνέχεια πιάνει με την αρπάγη του ογκόλιθους, σκανάρει το σχήμα τους, υπολογίζει τη μάζα και το κέντρο βάρους τους και τους τοποθετεί στη βέλτιστη δυνατή θέση.

Το μηχάνημα χρειάζεται μόνο λίγες ώρες για να τοποθετήσει τους 20-30 ογκόλιθους που χωράει μια νταλίκα, ανέφεραν οι ερευνητές σε ανακοίνωσή τους.

Η νέα τεχνολογία, υποστήριξαν, θα μπορούσε να ενθαρρύνει τη χρήση ντόπιων κατασκευαστικών υλικών ώστε να μειωθούν οι εκπομπές άνθρακα από τον κατασκευαστικό τομέα.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες του συστήματος παρουσιάζονται στην επιθεώρηση Science Robotics.


Πηγή

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλή

Τελευταία Σχόλια

Μαλακας μία ζωή με τα μουνόπανα που έχουμε μπλέξει επί Ηγουμενίτσα: “Έφοδος” στο ΤΕΠ, κλειστό το αιματολογικό- ΤΩΡΑ +(Βίντεο)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com