Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣαράντα ημέρες πριν και μέσω gov.gr η επιλογή της επιστολικής ψήφου

Σαράντα ημέρες πριν και μέσω gov.gr η επιλογή της επιστολικής ψήφου

Σαράντα ημέρες πριν πρέπει να δηλωθεί από τους ψηφοφόρους η επιθυμία να ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δήλωση για την επιστολική ψήφο θα γίνεται μέσω του gov.gr, έτσι ώστε να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές αλλά και για την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων απαιτεί 151 ημέρες για να περάσει από τη Βουλή. 

Στις παρακάτω φωτογραφίες καταγράφεται πώς θα είναι ο φάκελος της επιστολικής ψήφου που θα εφαρμοστεί ήδη από τις επικείμενες ευρωεκλογές. Οι περαιτέρω λεπτομέρειες θα γίνουν από την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στις 3 το μεσημέρι. 

Συγκεκριμένα, ο πολίτης θα παίρνει στα χέρια του έναν φάκελο, στον οποίο θα αναγράφεται πάνω ο ειδικός εκλογικός αριθμός.

Ο φάκελος στη μια πλευρά θα έχει με ειδική χάραξη την σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας και μια διαγώνια μπλε γραμμή. Στην άλλη πλευρά θα έχει την ένδειξη «συστημένο express».

Επίσης, ο ψηφοφόρος θα συμπληρώνει μια υπεύθυνη δήλωση επιστολικής ψήφου με όλα τα στοιχεία του, όπου θα δηλώνει ότι έχει εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους της επιστολικής ψήφου και πως δεν θα μπορεί έτσι να ψηφίσει με φυσική παρουσία στις επικείμενες εκλογές.

Επίσης, ότι η συμπλήρωση του ψηφοδελτίου έγινε αποκλειστικά από τον ίδιο και εκφράζει αποκλειστικά τον ίδιο.

Σε ακόμα ένα έντυπο, το οποίο θα έχει αριθμούς, ο ψηφοφόρος θα μπορεί να επιλέξει από το έντυπο των συνδυασμών έως 4 υποψήφιους του συνδυασμού που έχει ψηφίσει, σημειώνοντας τον αντίστοιχο αριθμό τους. Και βεβαίως το έντυπο των συνδυασμών από το οποίο θα επιλέγει το κόμμα και τους υποψηφίους που θέλει να ψηφίσει. Σε αυτό θα βάζει σταυρό με μπλε ή μαύρο στυλό το κόμμα, το οποίο επιλέγει να ψηφίσει.

 

To άρθρο Σαράντα ημέρες πριν και μέσω gov.gr η επιλογή της επιστολικής ψήφου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


Πηγή

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλή

Τελευταία Σχόλια

Μαλακας μία ζωή με τα μουνόπανα που έχουμε μπλέξει επί Ηγουμενίτσα: “Έφοδος” στο ΤΕΠ, κλειστό το αιματολογικό- ΤΩΡΑ +(Βίντεο)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com