Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΛόρδος Έλγιν: Οι αποκαλυπτικές επιστολές της συζύγου του

Λόρδος Έλγιν: Οι αποκαλυπτικές επιστολές της συζύγου του

Στις επιστολές της η Μαίρη Έλγιν καταγράφει την πορεία της στην Αθήνα, αλλά και ποιους χώρους επισκέφτηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής της.

Οι επιστολές της έχουν ως παραλήπτες την μητέρα της και τον Λόρδο Έλγιν.

Αθήνα, 15 Απριλίου 1802 – Επιστολή στη μητέρα της

«Ο Έλγιν άρχισε να κατεβάζει μερικά αγάλματα από εκεί όπου στέκονταν στην Ακρόπολη, ψηλά από την πόλη, πάνω από τους Τούρκους στρατιώτες, πάνω από τα αντίσκηνα, πάνω από τα σοκάκια, κάτω από έναν εκτυφλωτικά γαλάζιο ουρανό. Ένας εργάτης δίπλα μου είπε ότι του φάνηκε πως τα άκουσε να βγάζουν πονεμένες φωνές…».

Επιστολή στον Έλγιν

«Να ξέρεις ότι, εκτός από τις 5 θήκες που ήδη σου έχω πει, έχω ζητήσει από τον καπετάνιο να μεταφέρει ακόμα 3. Πως έχω καταφέρει να τα κάνω όλα αυτά; Τώρα είμαι πεπεισμένη για όσα πίστευα πάντα ότι δηλαδή οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από τους άντρες, αν βάλουν κάτι στο μυαλό τους».

Επιστολή στον Έλγιν

«Ο λοχαγός Λέισι, ο οποίος αρχικά ήταν αντίθετος στο να κατεβάσει τα γλυπτά, τελικά ήταν πιο ένθερμος από οποιονδήποτε άλλον και επιθυμούσε οπωσδήποτε να έχετε ολόκληρο το ναό της Κάρι-τέτοιας, όπου βρίσκονται τα αγάλματα των Γυναικών».


πηγη

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλή

Τελευταία Σχόλια

Μαλακας μία ζωή με τα μουνόπανα που έχουμε μπλέξει επί Ηγουμενίτσα: “Έφοδος” στο ΤΕΠ, κλειστό το αιματολογικό- ΤΩΡΑ +(Βίντεο)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com