Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΥΖΙΝΑΖυμαρικά με σολομό και κρεμώδη σάλτσα

Ζυμαρικά με σολομό και κρεμώδη σάλτσα

Υλικά

250 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας
4 φιλέτα σολομού (χωρίς πέτσα)
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι/πιπέρι (ανάλογα με τη γεύση)

Εκτέλεση

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες, σουρώστε και αφήστε τα στην άκρη.

Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σολομού και μαγειρέψτε τα με 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά, για περίπου 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά.

Όσο ο σολομός ψήνεται, ανακατέψτε το γάλα αμυγδάλου, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι/πιπέρι μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου και χτυπήστε με το σύρμα για να δημιουργήσετε μια πάστα. Προσθέστε το μείγμα με το γάλα αμυγδάλου και ανακατέψτε με το σύρμα, αφήνοντας να σιγοβράσει.

Συνεχίστε να σιγοβράζετε και να χτυπάτε συνεχώς με το σύρμα για περίπου 7-10 λεπτά, καθώς η σάλτσα ζεσταίνεται, μειώνεται και πήζει.

Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να μείνει για περίπου 3 λεπτά.

Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε, καλύπτοντάς τα ομοιόμορφα με την κρεμώδη σάλτσα.

Κόψτε τον σολομό σε μικρά κομμάτια και ανακατέψτε τον ελαφρά στα ζυμαρικά και τη σάλτσα.

Σερβίρετε και απολαύστε

 

Πηγή


Πηγή

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλή

Τελευταία Σχόλια

Μαλακας μία ζωή με τα μουνόπανα που έχουμε μπλέξει επί Ηγουμενίτσα: “Έφοδος” στο ΤΕΠ, κλειστό το αιματολογικό- ΤΩΡΑ +(Βίντεο)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com