Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΘεσσαλονίκη: Παράνομο εργαστήριο για τη νόθευση ελαιόλαδου – Πώς το εντόπισαν

Θεσσαλονίκη: Παράνομο εργαστήριο για τη νόθευση ελαιόλαδου – Πώς το εντόπισαν

Εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των Ν. 4235/2014 «Ποινικές κυρώσεις επί μη συμμόρφωσης στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών, της υγείας και προστασίας ζώων και της διαχείρισης ΖΥΠ και ΠΠ» και του Ν. 4177/2013 «Ρυθμίσεις για την αγορά προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών».

Η πρώτη ύλη, που ήταν ηλιέλαιο, εισαγόταν από τη Βουλγαρία και στη συνέχεια, με την χρήση των κατάλληλων χρωστικών ουσιών, πωλούνταν ως «εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο» με διάφορες ετικέτες περιοχών της Ελλάδος και διοχετευόταν στην αγορά της Βουλγαρίας και της χώρας μας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν δημιουργήσει κατάλληλη και οργανωμένη υποδομή για την παράνομη παρασκευή και συσκευασία ελαιολάδου.

Η δράση τους

Συγκεκριμένα, γινόταν επεξεργασία ηλιελαίου με πρόσμιξη κατάλληλων χρωστικών ουσιών, καθώς και τη συσκευασία και τη διάθεσή του στην αγορά, ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Από την έρευνα των Αρχών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 6.644 λίτρα νοθευμένο ελαιόλαδο, το οποίο ήταν σε δοχεία των 5 και 3 λίτρων με ετικέτες «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο» διαφόρων εταιρειών, 6.500 λίτρα ηλιέλαιο, πλήθος ετικετών «Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο», πλήρης και λειτουργική εγκατάσταση πλήρωσης και τυποποίησης ελαίων, καθώς και δεξαμενές που περιείχαν υγρό αγνώστου χημικής σύστασης και αμφιβόλου ποιότητας.


πηγη

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλή

Τελευταία Σχόλια

Μαλακας μία ζωή με τα μουνόπανα που έχουμε μπλέξει επί Ηγουμενίτσα: “Έφοδος” στο ΤΕΠ, κλειστό το αιματολογικό- ΤΩΡΑ +(Βίντεο)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com