Ηγουμενίτσα: Εικόνες χάους από την εγκατάλειψη των Δημόσιων κτηρίων της πόλης

0

Το απόλυτο χάος επικρατεί εδώ και μερικά χρόνια με τα δημόσια κτήρια της πόλης, τα οποία ουκ ολίγες φορές,έχουν πληρωθεί από τον θεσπρωτικό λαό .Κτήρια τα οποία δεν μπορούν να καλυφθούν οικονομικά πλέον από τους αρμόδιους φορείς, κτήρια με ελεύθερη πρόσβαση από οποιοδήποτε ανεγκέφαλο να τα λεηλατεί, όπως θα δουμε στις παρακάτω εικόνες.

Ας ξεκινήσουμε με το κατάστημα στο βουνό:

Το κτήριο είναι παντελώς κατεστραμμένο και σαφώςακατάλληλο προς χρήση αν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, άραγε δεν έπρεπε να φυλάσσεται και να βγει σε έναν προβλεπόμενο διαγωνισμό-δημοπρασία; προκειμένου κάποιος ενδιαφερόμενος να το διατηρήσει άρτιο και να είναι ανοικτό ακόμη και το χειμώνα;Το κατάστημα στο βουνό αποτελεί ένα εξαίσιο σημείο με εκπληκτική θέα προς το Ιόνιο ελπίζουμε κάποτε να εκμεταλλευτεί όπως θα έπρεπε από κάποιον ιδιώτη.

Καταστήματα Δρεπάνου :

Τα δυο καταστήματα τα οποια μπορεί να τα εκμεταλλευτεί ο Δήμος η ο ΟΛΗΓ της πόλης η να τα θέσει σε μια δημοπρασία, καταστήματα τα οποία είναι βαρόμετρο καθώς η περιοχή διαθέτει μια όμορφη παραλία Και πολλές προοπτικές ανάπτυξης,φυσικά θα πρέπει να απομακρυνθούν τα μπάζα τα σκουπίδια που από το περασμένο καλοκαίρι παραμένουν στην παραλία. Κάποια στιγμή ελπίζουμε οι αρμόδιοι να πράξουν τα δέοντα.

Κατάστημα Παρκ:

Ένας χώρος που αγαπήθηκε από πολλούς, πλέον παραμένει κενός χώρος και ζωγραφισμένος με διαφορά συνθήματα, κάποτε αποτελούσε στολίδι της πόλης, ενώ για πολλούς ήταν ένα μέρος ηρεμίας με θέα την θάλασσα.

Κτήριο εργατικές κατοικίες:

Ένας χώρος που συναντήσαμε κάποια παιδιά να παίζουν ανάμεσα σε γυαλιά και σε αναθυμιάσεις από απόβλητα.Το κτήριο κάποτε ήταν καφετέρια αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρος σαν επιχείρηση,ύστερα από το κλείσιμο λεηλατήθηκε και παραμένει κατεστραμμένο έως σήμερα.

Δημόσιες Τουαλέτες Ηγουμενίτσας:

Η πρώτη δημόσια τουαλέτα είναι στην αρχή του ποδηλατόδρομου είναι κλειστή εδώ και πάρα πολύ καιρό υπάρχουν κάποια σκουπίδια εξωτερικά του κτηρίου αλλά είναι η μόνη που διατηρείτε σε καλή κατάσταση τουλάχιστον εξωτερικά.

Οι δημόσιες τουαλέτες πίσω από το πάνθεον αποτελούν πραγματικό κίνδυνο.
Συχνά πυκνά όλο και κάποιος θα παρκάρει εκει κοντά, στο πέρασμα του κλείνει την μύτη του απο τις αναθυμιάσεις, επίσης μπροστά απο τις τουαλέτες στις πόρτες δηλαδή υπάρχουν οι σκουπιδοτενεκέδες, η περιοχή εκείνη χρειάζεται άμεσα απολύμανση.
Ενα άλλο κτήριο παρόμοιο με αυτο ειναι λίγα μέτρα μόλις κοντά, στο μεγαλο πάρκινγκ (τελωνείο) κάποιο διάστημα δούλεψαν αλλά όπως και οι άλλες έκλεισαν απ αόριστον.
Οι μόνες που είναι ανοικτές προς το κοινό είναι εκείνες στην περιοχή του πορθμείου Ηγουμενίτσας Κέρκυρας τις οποίες την εποπτεία έχει ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού.

Άραγε κάποια στιγμή θα υπάρξει ένας συντονισμός για να διορθωθούν όλα αυτα; Η πόλη της Ηγουμενίτσας κατά την άποψη μας είναι ένα πραγματικό στολίδι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς την καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών-επισκεπτών,επίσης θα μπορούσε να υπάρχει μια ανάπλαση μερικών περιοχών που θα γινόταν κινητήριος μοχλός της τοπικής κοινωνίας.

Δείτε αναλυτικά τις φωτογραφίες

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ