Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκίνητα: Πόσες μεταβιβάσεις έγιναν με τη χρήση μετρητών το 2022 – Τι...

Ακίνητα: Πόσες μεταβιβάσεις έγιναν με τη χρήση μετρητών το 2022 – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία  που παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Όπως έδειξαν τα στοιχεία, ένα σημαντικό ποσοστό αγοραπωλησίας ακινήτων έγινε το 2022 είτε μόνο με μετρητά είτε με τραπεζικά μέσα και μετρητά. Αναλυτικά, το 2022 έγιναν 338.511 μεταβιβάσεις ακινήτων εκ των οποίων οι 42.613 εξοφλήθηκαν αποκλειστικά με μετρητά ενώ σε 41.741 περιπτώσεις, το τίμημα εξοφλήθηκε εν μέρει σε μετρητά.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Ωστόσο το νέο  φορολογικό νομοσχέδιο εισάγει στην αγοραπωλησία ακινήτων  την υποχρεωτικότητα πληρωμής μόνο με τραπεζικά μέσα. Με τις προωθούμενες διατάξεις καταργείται η χρήση μετρητών ως τρόπος εξόφλησης του τιμήματος κατά τη σύνταξη συμβολαιογραφικών πράξεων και καθίσταται υποχρεωτική η χρήση τραπεζικών μέσων πληρωμής για την εξόφληση του τιμήματος, για την οποία η φορολογική διοίκηση ενημερώνεται από τον συμβολαιογράφο που συντάσσει την πράξη μεταβίβασης μέσω της εφαρμογής «myPROPERTY».


RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλή

Τελευταία Σχόλια

Μαλακας μία ζωή με τα μουνόπανα που έχουμε μπλέξει επί Ηγουμενίτσα: “Έφοδος” στο ΤΕΠ, κλειστό το αιματολογικό- ΤΩΡΑ +(Βίντεο)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com