Γκάζι: «Μην αφήνουμε να εννοηθεί ότι ο εντολέας μου ήταν εγκληματίας» – Η δικηγόρος του 33χρονου στο MEGA

0

«Μην αφήνουμε να εννοηθεί ότι ο εντολέας μου ήταν εγκληματίας»

Ο έλεγχος στον φάκελο του 33χρονου έδειξε πως ο ίδιος είχε απασχολήσει τους αστυνομικούς κατ’ επανάληψη. Το 2008 φέρεται να συμμετείχε σε υπόθεση διακίνησης μεταναστών, ενώ δύο χρόνια μετά κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών. Το 2012 το όνομά του ενεπλάκη σε εγκληματική οργάνωση για κλοπές, όπλα και ναρκωτικά.

«Δε σημαίνει ότι η εγγραφή στο δελτίο εγκληματικότητας ότι θα καταλήξει σε μια ποινική δικογραφία. (…) Επειδή γίνεται προσαγωγή ενός ατόμου, επειδή διερευνάται η τέλεση ενός εγκλήματος, δε σημαίνει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει τελέσει το έγκλημα. Η εγγραφή στο δελτίο εγκληματικότητας δεν είναι ούτε κατηγορητήριο εις βάρος του συλληφθέντα», λέει, μιλώνατς στο MEGA, η δικηγόρος του 33χρονουν, Σταματία Μάρκου.

«Όταν κάνουμε επίκληση του δελτίου εγκληματικότητας, αφήνεται μια λανθασμένη εντύπωση ότι εφόσον έχει 10 εγγραφές εκεί… όπως ο εντολέας μου έχει συλληφθεί πράγματι 4 φορές και δεν έχει λάβει καμία καταδίκη, μην αφήνουμε να εννοηθεί ότι ο εντολέας μου ήταν εγκληματίας ή του χάιδεψαν τα αυτιά και είχε μια ευνοϊκή μεταχείριση και δεν πήρε καταδίκη. Πάντα οι δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές μελετούν τα στοιχεία και κρίνουν σύμφωνα με αυτά».

Όπως λέει η ίδια:

«Για να μην απολογήθηκε ποτέ και να μην κατηγορήθηκε ποτέ, δεν είχε εμπλοκή. Δεν είναι τυχαίο ότι στα αναγνωστέα έγγραφα της δίκης, ακόμη και αν το δελτίο εγκληματικότητας έχει εκ παραδρομής εισέλθει στη δικογραφία, το αρμόδιο δικαστήριο δεν το καθιστά αναγνωστέο γιατί δεν είναι κάποια απόδειξη για την δράση ενός ανθρώπου».

Η κα καταγγέλλει πως έχει δεχθεί απειλές για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Ζητώ τον σεβασμό, είναι ένας άνθρωπος, δεν έχει βάψει τα χέρια του με αίμα, δεν πυροβόλησε».


πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ