Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑδήλωτη εργασία: Πρόστιμα από την Επιθεώρηση Εργασίας σε εταιρείες οδικών μεταφορών

Αδήλωτη εργασία: Πρόστιμα από την Επιθεώρηση Εργασίας σε εταιρείες οδικών μεταφορών

“Τσουχτερά” πρόστιμα επέβαλε η Ανεξάρτητη Επιθεώρηση Εργασίας  σε εταιρείες  οδικών μεταφορών για αδήλωτη εργασία. Όπως επισημαίνεται, τα νέα πρόστιμα που επέβαλε η Επιθεώρηση Εργασίας μετά από πρόσφατους ελέγχους σε εταιρείες οδικών μεταφορών ανέρχονται σε 199.660 ευρώ, εκ των οποίων τα 126.000 ευρώ αφορούν σε αδήλωτη εργασία.

Ελέγχθηκαν, σε συνεργασία με την Τροχαία, 349 οδηγοί φορτηγών και επιβατικών οχημάτων με ταχογράφο και βεβαιώθηκαν 157 παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Μεταξύ αυτών διαπιστώθηκε και η απασχόληση 12 αδήλωτων οδηγών.

Οι παραβάσεις αφορούν στην αδήλωτη εργασία, το βιβλίο δρομολογίων, τον μη εφοδιασμό με πίνακα προσωπικού, τη μη προσκόμιση στοιχείων και τα χρονικά όρια εργασίας (εβδομαδιαία ανάπαυση, μη καταχώριση υπερωριακής απασχόλησης, μη υποβολή στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ δήλωσης οργάνωσης χρόνου εργασίας, μη αναγγελία τροποποίησης ωραρίου σε περιπτώσεις εργαζομένων πλήρους ή μερικής απασχόλησης).


RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλή

Τελευταία Σχόλια

Μαλακας μία ζωή με τα μουνόπανα που έχουμε μπλέξει επί Ηγουμενίτσα: “Έφοδος” στο ΤΕΠ, κλειστό το αιματολογικό- ΤΩΡΑ +(Βίντεο)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com