Αντιπαράθεση υπ. Δικαιοσύνης – ΝΔ για την υπόθεση Novartis

0

Διαμάχη, με αφορμή την υπόθεση Novartis, στον απόηχο της χθεσινής απόφασης να τεθεί στο αρχείο η πειθαρχική έρευνα κατά των εισαγγελέων διαφθοράς, έχει ξεσπάσει μεταξύ υπουργείου Δικαιοσύνης και Νέας Δημοκρατίας.

To μεσημέρι της Κυριακής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «κάλεσε χθες την κυβέρνηση να απαντήσει αν η κ. Τουλουπακη που χειρίζεται την υπόθεση της Νοβάρτις ελέγχεται για τους χειρισμούς της ύστερα από καταγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελέα κ. Αγγελή. Αντί απάντησης, αργά χθες τη νύχτα η κυβέρνηση έκανε γνωστό μέσω του ΑΠΕ ότι η καταγγελία του κ. Αγγελή τέθηκε στο αρχείο, πριν καν διερευνηθεί».

Η Πειραιώς προσθέτει: «Ας καταλάβουν επιτέλους στο Μαξίμου ότι οι μεθοδεύσεις τους δεν μπορούν πια να κρυφτούν όσο κι αν επιχειρούν να τις συγκαλύψουν. Η σκευωρία που έστησαν ακόμη και κατά δυο πρώην πρωθυπουργών θα αποκαλυφθεί με κάθε λεπτομέρεια και όσοι τη σχεδίασαν θα λογοδοτήσουν».

Τι απαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης

Στην ανακοίνωση της ΝΔ απάντησε, μέσω δήλωσής του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος τονίζει:

«Η ΝΔ για δεύτερη μέρα επιτίθεται κατά της Δικαιοσύνης, αποκαλύπτοντας ποια είναι η αντίληψή της για το κράτος δικαίου και την ανεξαρτησία του θεσμού. Από τη “σκευωρία” για την πρωτόδικη καταδίκη στελέχους της για την πράξη της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής, επανήλθε στη “σκευωρία” της Novartis, με αφορμή πειθαρχικές διώξεις που έχουν τεθεί στο αρχείο των δικαστικών λειτουργών που χειρίζονται την υπόθεση. Το μόνο στο οποίο αποσκοπεί είναι η δημιουργία κλίματος και η ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Μάταια όμως, διότι αυτή ενεργεί ανεξάρτητη και απερίσπαστη, όσο και αν αυτό ενοχλεί την αξιωματική αντιπολίτευση».


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here