Κασσελάκης για ομόφυλα ζευγάρια στη… γραμμή Σαμαρά: «Πώς γίνεται να λέει ο πρωθυπουργός στους βουλευτές του να απέχουν;»

0

Ο Στέφανος Κασσελάκης παραχωρεί ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί του Σαββάτου (13.1.2024).

H Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο, εν μέσω του εσωτερικού αναβρασμού που επικρατεί στο κόμμα, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη για κομματική πειθαρχία.

Απευθυνόμενος στο ακροατήριο, ρώτησε «ποιος εδώ μέσα διαφωνεί» με ένα ζευγάρι ομόφυλων ζευγαριών να έχει δικαιώμα στον πολιτικό γάμο; «Έχει κανείς; Να σηκωθεί» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε, λέγοντας: «Ποιος εδώ διαφωνεί με ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στην τεκνοθεσία, αν υπάρχει κανείς να σηκωθεί» όπως είπε.

Και συνέχισε, λέγοντας πως «είναι ζητήματα ταυτοτικά, αν όχι η Αριστερά, ποιος;», προσθέτοντας πως «η Αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρίνεται και αυτό θα κάνουμε».

«Χάρη στη δική μας πίεση ο κ. Μητσοτάκης θα ξεπαγώσει τη νομοθετική πρωτοβουλία. Πώς είναι δυνατόν να λέει στους ψηφοφόρους “ελάτε να ψηφίσετε” και στους βουλευτές του να απέχουν; Να τους χαίρεστε», είπε χαρακτηριστικά. 

Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες (12.01.2024) ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έδωσε στη δημοσιότητα το σχέδιο προγραμματικών θέσεων το οποίο απαριθμεί 31 σελίδες. Όπως αναφέρουν από την αξιωματική αντιπολίτευση, «η προετοιμασία και υποβολή στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ του Σχεδίου Προγραμματικών Θέσεων, παρά τα στενά χρονικά περιθώρια, υποδηλώνει τη δέσμευση για την τήρηση του συμφωνημένου οδικού χάρτη για έναν ουσιαστικό προσυνεδριακό διάλογο και την διεξαγωγή του έκτακτου Συνεδρίου στις 23-25 Φεβρουαρίου».

«Επίσης αποδεικνύει ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε αυτήν την νέα φάση επανεκκίνησης της πορείας του με συσπείρωση, ανανέωση και ανασυγκρότηση επιβεβαιώνει τις αρχές και τις αξίες του, τις πολιτικές και κοινωνικές αναφορές του. Αναδεικνύει τις σημαντικές παρακαταθήκες του και ταυτόχρονα κάνει με τόλμη αυτοκριτική στην πορεία του».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζουν ότι «έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις απαιτεί έναν προγραμματικό ορίζοντα που εκτείνεται πολύ πέρα από όσα μπορέσαμε να εφαρμόσουμε 2015-2019 σε συνθήκες εξωτερικού καταναγκασμου και δημοσιονομικων περιορισμών.

Επικαιροποιεί τις προγραμματικές του κατευθύνσεις και δίνει απαντήσεις στα κρίσιμα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι γεωπολιτικές και ευρωπαϊκές εξελίξεις και οι μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας.

Δηλώνει τον στόχο του ισχυρού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τη δέσμευση του μετασχηματισμού του σε ένα πραγματικά ανοικτό, μαζικό, ευρωπαϊκό, δημοκρατικό, οικολογικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς που εκφράζει την προοδευτική παράταξη και δίνει την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που αποτελεί μία από τις ισχυρότερες δυνάμεις της ευρωπαϊκής Αριστεράς, ηγείται της προσπάθειας προοδευτικής συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αγωνίζεται για τη νικηφόρα πορεία στις ευρωεκλογές, για την αλλαγή των ευρωπαϊκών συσχετισμών και μία Δημοκρατική, Κοινωνική και Πράσινη Ευρώπη!».

To άρθρο Κασσελάκης για ομόφυλα ζευγάρια στη… γραμμή Σαμαρά: «Πώς γίνεται να λέει ο πρωθυπουργός στους βουλευτές του να απέχουν;» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ