Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΦράσεις του Αριστοτέλη που θα σου αλλάξουν τον τρόπο σκέψης

Φράσεις του Αριστοτέλη που θα σου αλλάξουν τον τρόπο σκέψης

Αν έπρεπε η παγκόσμια κοινότητα να επιλέξει έναν φιλόσοφο που καλλιέργησε και επηρέασε διαχρονικά τη σκέψη του δυτικού κόσμου, αυτός θα ήταν ο Αριστοτέλης.

Ο σπουδαίος έλληνας φιλόσοφος, με το αριστοτελικό του σύμπαν, πρόσφερε απλόχερα τη γνώση, εξηγώντας το φυσικό κόσμο, δίνοντας απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα.

Ο Αριστοτέλης καταπιάστηκε με τις πρώτες αρχές του κόσμου, δίνοντας λύσεις, επηρεάζοντας ακόμη και την εκκλησιαστική σκέψη μέσω των θεολόγων που ασπάστηκαν σημεία του έργου του. Πριν δούμε τις φράσεις του Αριστοτέλη που θα σου αλλάξουν τον τρόπο σκέψης, ας γνωρίζουν καλύτερα τον σπουδαίο φιλόσοφο.

Ο Αριστοτέλης γεννήθηκε το 384 π.Χ. στα Στάγειρα της Χαλκιδικής, τον τόπο που άφησε αργότερα για την Αθήνα. Ήταν γιος Νικόμαχου, του γιατρού του βασιλιά της Μακεδονίας Αμύντα Γ’ – πατέρα του Φιλίππου.

Οι γονείς του πέθαναν όταν εκείνος ήταν σε νεαρή ηλικία και την ανατροφή του ανέλαβε ο Πρόξενος ο Αταρνεύς, οικογενειακός φίλος και σύζυγος της μεγαλύτερης αδερφής του Αριστοτέλη, Αριμνήστης.

Έτσι, ο Αριστοτέλης βρέθηκε για ανώτερες σπουδές στην Αθήνα, το ακαδημαϊκό κέντρο του τότε κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

To άρθρο Φράσεις του Αριστοτέλη που θα σου αλλάξουν τον τρόπο σκέψης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλή

Τελευταία Σχόλια

Μαλακας μία ζωή με τα μουνόπανα που έχουμε μπλέξει επί Ηγουμενίτσα: “Έφοδος” στο ΤΕΠ, κλειστό το αιματολογικό- ΤΩΡΑ +(Βίντεο)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com