Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗΠΕΙΡΟΣ-ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΚαχριμάνης: Η περιφερειακή παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου», εκπροσώπηση άλλαξε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, συμπεριφορά...

Καχριμάνης: Η περιφερειακή παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου», εκπροσώπηση άλλαξε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, συμπεριφορά όμως δεν άλλαξε.

Ακόμη και αν κανείς τους αναγνωρίσει το ελαφρυντικό  ότι τα μέλη της   δεν έχουν γνώση των θεμάτων της Περιφέρειας, δεν μπορεί να δικαιολογήσει   την παραπληροφόρηση  που  επιχειρεί μέσω της σημερινής της ανακοίνωση,  «βαφτίζοντας»  πρόστιμο το  «πριμ  έγκαιρης παράδοσης» του έργου της οδού Νιάρχου 

Το πριμ έγκαιρης παράδοσης προβλέπεται από το νόμο 4938/2022  και αφορά όλα τα δημόσια έργα που υλοποιούνται στην Ελλάδα. Για την οδό Νιάρχου, η ανάδοχος εταιρία είχε ζητήσει την κατανομή πριμ έγκαιρης παράδοσης για ανεκτέλεστο τμήμα του έργου που δεν είχε υλοποιηθεί στον  ορισθέντα χρόνο, χωρίς τη δική της υπαιτιότητα, αλλά ούτε και της Περιφέρειας. 

Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου (απόφαση 6 Σεπτεμβρίου 2023), με την ανάδοχο εταιρεία να προσφεύγει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο με απόφαση που εξέδωσε την 4η Ιανουαρίου 2024 τη δικαίωσε για συνολικό ποσό 354.534 ευρώ,  χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει ξεκαθαριστεί από το Υπουργείο ποιος είναι ο φορέας που θα το καταβάλλει. 

Κατά συνέπεια κανένα παιχνίδι δεν γίνεται σε βάρος των Ηπειρωτών, όλα γίνονται με απόλυτη διαφάνεια, σύμφωνα   με τη νομοθεσία και πολύ απέχει από την αλήθεια ο ισχυρισμός τους ότι η εξέλιξη οφείλεται «σε κακούς χειρισμούς της Διοίκησης Καχριμάνη». 

Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει: Χάρη στους καλούς χειρισμούς και την αποφασιστικότητα της Διοίκησης Καχριμάνη υλοποιήθηκε και παραδόθηκε ένα σύγχρονο έργο οδικής ασφάλειας στην πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες καθημερινά. Ένα έργο που κάποιοι στο παρελθόν χαρακτήριζαν «φαραωνικό» και σήμερα επιχειρούν να το υποβαθμίσουν καταφεύγοντας στην παραπληροφόρηση. 

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλή

Τελευταία Σχόλια

Μαλακας μία ζωή με τα μουνόπανα που έχουμε μπλέξει επί Ηγουμενίτσα: “Έφοδος” στο ΤΕΠ, κλειστό το αιματολογικό- ΤΩΡΑ +(Βίντεο)
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com