Ηλεία: «Τους φωνάζαμε να φύγουνε» – Τα δραματικά δευτερόλεπτα λίγο πριν το αυτοκίνητο παρασυρθεί από τον χείμαρρο

0

Συνεχίζονται οι έρευνες στο Πλουτοχώρι Ηλείας για τον εντοπισμό του 45χρονου οδηγού, ο οποίος προσπάθησε με το όχημά του να περάσει το γεφύρι στην είσοδο του χωριού, ωστόσο τα ορμητικά νερά το παρέσυρε.

Η σύντροφός του και συνοδηγός του οχήματος εντοπίστηκε νεκρή λίγες ώρες αργότερα, σε απόσταση 1,5χλμ. μακριά από το σημείο στο οποίο παρασύρθηκε το αυτοκίνητο.

Το χρονικό

Ο 45χρονος άντρας, ο οποίος ήταν ο οδηγός του ΙΧ την ώρα της ισχυρής βροχόπτωσης, επιχείρησε να περάσει το γεφύρι που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, έχοντας μαζί του και την αρραβωνιαστικιά του.

Τριάντα μέτρα πριν τη γέφυρα, τα νερά οδήγησαν το όχημα στην αριστερή πλευρά του δρόμου όπου σφήνωσε πάνω σε ένα κράσπεδο, με αποτέλεσμα να μην ανοίγει η πόρτα του οδηγού.

Η πίεση του νερού ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε όμως ούτε την πόρτα της συνοδηγού να ανοίξει.

«Είχε 30 πόντους νερό, μπορούσε να φύγει»

Όπως θα πει στο MEGA ο Μιχάλης Μπιρλής, πρόεδρος της κοινότητας Πλουτοχωρίου, οι κάτοικοι του χωριού έρχονται συχνά αντιμέτωποι με την υπερχείλιση του ποταμού.

«Το ποτάμι όταν βρέχει πλημμυρίζει. Έχουμε χρόνια αυτό το πρόβλημα. Είχαν φτιάξει παλιά ένα μικρό γεφύρι, ξεχείλιζε από πάνω, το γκρέμισαν και έφτιαξαν καινούργιο».

Για τον 45χρονο Νίκο, τον οδηγό του οχήματος που δεν έχει εντοπιστεί ακόμα, είπε πως ήταν έμπειρος οδηγός.

«Ήταν αγαπητό παιδί στο χωριό, πολύ δραστήριος. Πως την πάτησε έτσι δεν μπορώ να καταλάβω», ανέφερε.

Στη συνέχεια περιέγραψε καρέ καρέ τα δραματικά δευτερόλεπτα που το όχημα παρασύρθηκε από τον ορμητικό χείμαρρο.

«Πέρασε μία κοπέλα από μπροστά, ίσα ίσα που πρόλαβε, γιατί αυτά είναι δευτερόλεπτα που ανεβαίνει η στάθμη. Αυτός πήγε να περάσει, έφυγε στην άκρη. Εκείνη τη στιγμή είχε 30 πόντους νερό, μπορούσε να πεταχτεί έξω και να φύγει».

«Τα παιδιά τους φώναζαν να φύγουν. Παίρνανε τηλέφωνο, λέγανε «βοήθεια», «φευγάτε, φύγετε». «Είμαι ασφαλής εδώ». Αποτέλεσμα; Παίρνω την Πυροσβεστική και λέω «γρήγορα ένα πυροσβεστικό κι έναν εργάτη να τραβήξει το αυτοκίνητο». Βλέπουμε ακόμα πιο πολλά νερά, την ώρα που ερχόταν το πυροσβεστικό, το σήκωσε το αυτοκίνητο και το πήγε κάτω, βάρκα με αναμένα τα στοπ από πίσω. Μετά έγινε το μοιραίο», είπε.


πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ