Ιερώνυμος για ν/σ ομόφυλων ζευγαριών: «Θα μπορούσε να γίνει κι ένα δημοψήφισμα»

0

Όπως ανέφερε χθες η Χριστίνα Κοραή, το υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να γίνει στις 23 Ιανουαρίου, αντί για τις 30, κι έτσι μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στο πλαίσιο αυτό,  εν αναμονή είναι η κοινωνία για την αντίδρασης της εκκλησίας. Έτσι,  εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Και γιατί να μην κάνουμε δημοψήφισμα να το πει ο λαός κατευθείαν. Δεν θα ήταν πιο καλό αυτό; Η πρότασή μου είναι, λογικά, σωστά να αποφασίσουμε συνειδητά ποια οικογένεια θέλουμε αύριο, ποια παιδιά θέλουμε και ο καθένας ας διαλέξει τον δρόμο του. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει και να δει πως τα παιδιά εκείνα που θα έρθουν πώς θα ζήσουν σε μία οικογένεια που θα έχει δυο μπαμπάδες, δυο μαμάδες. Πώς θα ξυπνάει το πρωί μέσα στο σπίτι και τι θα βλέπει γύρω του».

Σύμφωνα με πληροφορίες της δημοσιογράφου Χριστίνας Κοραή, στην συνεδρίαση των 81 Μητροπολιτών που θα γίνε στην Αθήνα στις 23 Ιανουαρίου το βάρος της εισήγησης θα αναλάβει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος στην Ιερά Σύνοδο. Κρίσιμο στοιχείο σε αυτή την περίπτωση είναι η σκληρή γραμμή που έχει υιοθετήσει μέσα από τη αρθρογραφία του ο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Από την άλλη, η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη ήταν άμεση λέγοντας ότι στην Ελλάδα τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα.

«Στη χώρα μας τα ζητήματα δικαιωμάτων, δεν λύνονται με δημοψηφίσματα, οπότε δεν τίθεται κάποιο τέτοιο θέμα προφανώς. Η άποψη του Ελληνικού λαού εκφράζεται σε συγκεκριμένη περίπτωση στις βουλευτικές εκλογές».


πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ