Πανεπιστήμια: Υπό κατάληψη πολλά τμήματα σχολών – Παρεμβάσεις εξωπανεπιστημιακών καταγγέλλουν φοιτητές

0

Την ίδια στιγμή, έρχονται καταγγελίες από φοιτητές για παρεμβάσεις στα ιδρύματα εξωπανεπιστημιακών, οι οποίοι με το «έτσι θέλω» εισβάλλουν σε συνελεύσεις προπηλακίζοντας μάλιστα σπουδαστές.

«Δέχτηκα αρκετά χτυπήματα»

Ο Δημήτρης Νικίας, φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθήνας στο 5ο έτος, μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου, αναφέρει πως ο ίδιος προπηλακίστηκε κατά τη διάρκεια συνέλευσης της σχολής.

«Όλα ξεκίνησαν την προηγουμένη εβδομάδα όταν μια μειοψηφία 75 ατόμων αποφάσισε παράνομα να κλείσει την σχολή εν μέσω εξεταστικής. Τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ θα εξετάζονταν κανονικά μαθήματα, αυτά ακυρώθηκαν. Την Τρίτη έγινε εκ νέου γενική συνέλευση στην οποία συμμετείχε πλήθος φοιτητών. Μέσα σε μια 6ωρη διαδικασία, η οποία μόνο δημοκρατική δεν ήταν, καθώς όποιος τολμούσε να μιλήσει υπέρ της ανοιχτής σχολής τραμπουκιζόταν και έφευγε από το βήμα δια της βίας, σε αυτήν τη διαδικασία εισέβαλαν και κουκουλοφόροι λίγο πριν την καταμέτρηση και ενώ ήταν εμφανέστατο το αποτέλεσμα ότι η σχολή θα ανοίξει.

»Ήρθαν περίπου 30 άτομα με κράνη, ρόπαλα και σιδηρογροθιές. Οι φοιτητές, βλέποντας αυτό, άρχισαν να φεύγουν. Κλείσαμε τις πόρτες, τους απωθήσαμε και συνεχίσαμε τη διαδικασία. Όταν ξεκίνησε η καταμέτρηση και ενώ πάλι φαινόταν ότι η σχολή θα ανοίξει, εισέβαλε ένα νέο κύμα εξωπανεπιστημιακών με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία και τα παιδιά να τρέχουν άρον άρον για να σωθούν».

Όπως λέει ο ίδιος, ήταν από τους φοιτητές που δέχθηκε χτυπήματα από τους κουκουλοφόρους.

«Εγώ ήμουν μέσα στη διαδικασία ως εκπρόσωπος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου. Καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας, όποιος φοιτητής ψήφιζε υπέρ (σ.σ. της ανοιχτής σχολής), ήταν οι κουκουλοφόροι στην πόρτα και του κάνανε νοήματα ότι θα τον σκοτώσουν. Όταν εγώ προσπάθησα να φύγω από την αίθουσα, δέχτηκα αρκετά χτυπήματα στα σκαλιά από αυτούς τους γνωστούς αγνώστους».

Κατάληψη & στην Ιατρική

Υπό κατάληψη τελεί και η Ιατρική Σχολή Αθηνών.

«Την Τρίτη διενεργήθηκε μια παράνομη συνέλευση όπου 54 άτομα αποφάσισαν το κλείσιμο της σχολής», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο φοιτητής Στέργιος Καραμεσίνης.

«Την Τετάρτη διενεργήθηκε νέα συνέλευση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 260 φοιτητές οι οποίοι αποφάσισαν ομόφωνα υπέρ της ανοιχτής σχολής. Χθες είχαμε γενική συνέλευση τμήματος με τη διοίκηση της σχολής, η οποία τοποθετήθηκε υπέρ του ανοιχτού, δημοσίου και ισχυρού πανεπιστημίου».

Παρόλα αυτά, η σχολή έκλεισε.

«Όταν καταλάβαμε ότι είναι μια διαδικασία μειοψηφιών, αποχωρήσαμε καθώς δεν υπήρχε απαρτία».


πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ