Λάρισα: Μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης

0

Στη μουσκεμένη από τις πλημμύρες σοδειά των αγροτών, οι κτηνοτρόφοι χύνουν το γάλα από τα βαρέλια τους. Διαμαρτύρονται για το χαμένο τους εισόδημα και τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους.

Στο αγροτικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας οι Θεσσαλοί αγρότες με τα τρακτέρ, ζήτησαν άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Αμέσως μετά το συλλαλητήριο, οι αγρότες πραγματοποίησαν πορεία με τα τρακτέρ μέχρι το μπλόκο του Πλατύκαμπου.

Εκεί οι δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να τους αποτρέψουν από το να παραμείνουν στο οδόστρωμα. Με έναν ελιγμό από τα πρανή, κατέλαβαν το ανοδικό ρεύμα της εθνικής οδού, το οποίο απέκλεισαν συμβολικά για λίγα λεπτά.

Τα μπλόκα αυξάνονται και πλέον, τα τρακτέρ παρατάχθηκαν στην Κουλούρα Ημαθίας, στην Ιόνια Οδό στην Άρτα, στο Αγναντερό Καρδίτσας, στον κόμβο Βασιλικής στα Τρίκαλα, ενώ δύο μπλόκα στήθηκαν στην Αχαΐα, στον Κουρλαμπά και το Σταυροδρόμι.

 «Ναι στο διάλογο»

«Η πόρτα μας είναι ανοιχτή στο διάλογο», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πρωθυπουργός, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στο MEGA, προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση των αγροτών.

«Εμείς δεν αποφεύγουμε τη συζήτηση και δεν αποφεύγουμε να μπούμε στην καρδιά του προβλήματος. Οπότε δώσαμε ημερομηνία, ήμασταν συνεπείς και ποτέ δεν τους αιφνιδιάσαμε αρνητικά».

Σήμερα κατατέθηκε τροπολογία η οποία προβλέπει αναστολή δύο ετών στις πληρωμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τους αγρότες.

«Έχει χρέος, λοιπόν, η Κυβέρνηση να δεχτεί τα δίκαια αιτήματά τους, γιατί σε άλλη περίπτωση απαξιώνεται ο πρωτογενής τομέας και οδηγείται σε μαρασμό η ελληνική περιφέρεια», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Με τις δυνάμεις τους στα μπλόκα να αυξάνονται, οι αγρότες ετοιμάζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.


πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ