Γάζα: Κατάπαυση του πυρός προτείνουν Μπάιντεν & Αμπντάλα – Η συνάντηση στον Λευκό Οίκο

0

Εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων στον παλαιστινιακό θύλακα, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και η σύζυγός του Τζιλ υποδέχτηκαν στο Λευκό Οίκο τον βασιλιά της Ιορδανίας και τη σύζυγό του Ράνια.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την παύση των μαχών για τουλάχιστον έξι εβδομάδες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Η νέα κατάπαυση του πυρός θα επέτρεπε τη διανομή περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται για μία συμφωνία παύσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς η οποία θα φέρει άμεση και διαρκή περίοδο ηρεμίας στη Γάζα, για τουλάχιστον έξι εβδομάδες, όπου θα μπορούσαμε να αφιερώσουμε χρόνο για να οικοδομήσουμε κάτι πιο σταθερό», είπε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα προειδοποίησε ότι άλλη μία επίθεση στη Ράφα θα ήταν καταστροφική.

«Η κατάσταση είναι ήδη αφόρητη για πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους που έχουν πάει στη Ράφα από την έναρξη του πολέμου. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να συνεχιστεί αυτό. Χρειαζόμαστε μία διαρκή κατάπαυση του πυρός τώρα. Αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει»

«Μετακινηθείτε»

Προσπάθεια για την επίτευξη εκεχειρίας συνεχίζει και ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπέρνς, ο οποίος βρίσκεται στο Κάιρο για τον τελευταίο γύρο συζητήσεων όπου θα σταματούσαν προσωρινά οι μάχες με αντάλλαγμα την απελευθέρωση αιχμαλώτων και Παλαιστίνιων κρατουμένων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal από την πλευρά του το Ισραήλ προτείνει οι πάνω από ένα εκατομμύριο κάτοικοι της Ράφα να μεταφερθούν σε καταυλισμούς σε περιοχές στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο.


πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ