Απόκριες με βενετσιάνικο αέρα στην Κέρκυρα

0

Βασισμένο στην ιδιοτυπία του Επτανησιακού Πολιτισμού, το καρναβάλι της Κέρκυρας εναρμονίζει με έναν ιδιαίτερο τρόπο το λαϊκό στοιχείο και τα ελληνικά ήθη και έθιμα με τις συνήθειες των Ενετών.

Έτσι, κόντες και κόμισες, αυλικοί και κυρίες των τιμών, ντυμένοι με τις χαρακτηριστικές μπαρόκ στολές του 18ου αιώνα γεμίζουν τους δρόμους στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας, θυμίζοντας στους επισκέπτες του νησιού των Φαιάκων κάτι από την αίγλη, τη φινέτσα και τη χλιδή των περασμένων αιώνων.

Η πιο σημαντική εκδήλωση του Κορφιότικου Καρναβαλιού δεν είναι άλλη από την πομπή του Σιορ Καρνάβαλου (Κυριακή 10/03 στις 14.30). Με αφετηρία την περιοχή της Σπηλιάς στην Παλιά Πόλη, η διαδρομή της περνάει από τη Νικηφόρου Θεοτόκη, την Καποδιστρίου, την Κοφινέτα και το Λιστόν με κατάληξη στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.

Εκεί ο Καρνάβαλος ενώπιον συμβολαιογράφου και μαρτύρων θα υπαγορεύσει τη δημόσια διαθήκη του και εν συνεχεία θα καεί. Τον Καρνάβαλο συνοδεύουν η κουστωδία του, και πολλοί καρναβαλιστές, ενώ κάθε χρόνο ακολουθεί πάρτι στο Πεντοφάναρο.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here