Ηγουμενίτσα: Εγκαινιάστηκε από τον υπουργό υγείας το ΤΕΠ

0

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ΤΕΠ Ηγουμενιτσας,παρουσίας του Υπουργού υγείας κ. Παύλου Πολάκη. Ο υπουργός υγείας συνοδευόμενος από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Μάριο Κάτση, έφτασαν με ολιγόλεπτη καθυστέρηση στο χώρο του ΤΕΠ εξαιτίας της καθυστέρησης, που παρουσίασε η πτήση του Υπουργού. Στην είσοδο του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, κατά την ώρα της άφιξης του κ. Πόλακη , περίμεναν εκπρόσωποι από το εργατουπαλληλικο κέντρο Θεσπρωτίας, οι οποίοι αποδοκίμασαν έντονα τον Υπουργό υγείας.

Παρουσία του μητροπολίτη παραμυθίας Γηρομερίου Φιλιατών και Πάργας κ.κ Τιτου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός. Το παρόν στα εγκαίνια του ΤΕΠ έδωσαν ο Περιφερειαρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ο οποίος, στην ομιλία του τόνισε:

«Σήμερα– ανέφερε μεταξύ άλλων- εδώ τελειώνει η δική μας ευθύνη για το ΤΕΠ. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα (με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και αρχές) για να φθάσουμε σε αυτό το αίσιο τέλος. Περάσαμε κάποιες δυσκολίες κατά τη μετάβαση από την κρατική στην αιρετή Περιφέρεια. Τα λύσαμε όλα με τη συνεργασία. Για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας απομένει άλλο ένα έργο ύψους 330.000 ευρώ, (για τη σύνδεση με την Εθνική Οδό), που ευελπιστούμε να κλείσει και αυτό. Ως προς το Νοσοκομείο Φιλιατών – παρά που το προωθήσαμε σε Διασυνοριακό Πρόγραμμα – είχαμε μέριμνα πάντα και για αυτό. Η συνεργασία και η αλληλοκατανόηση είναι αυτές που φέρνουν αποτελέσματα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους εργαζόμενους και πάντα για το καλό του κοινωνικού συνόλου».

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στα θετικά αποτελέσματα που είχε η συνεργασία της Περιφέρειας με το ΕΚΑΒ, καθώς με την επισκευή ασθενοφόρων του που είχε αναλάβει, καλύφθηκαν πέρυσι τα παράλια και κατέστη δυνατή η δημιουργία σταθμού στο Μεσοπόταμο.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Ν.Δ κ. Βασιλης Γιογιακας, ο οποίος ανεφερε οτι ειναι ενα σημαντικό έργο το οποίο ξεκίνησε το 2013 και έπειτα από πολλά προβλήματα που υπήρξαν παραδίδεται στους Θεσπρωτούς, ενώ τόνισε πόσο σημαντικη είναι η άμεση στελέχωση του ΤΕΠ, για να λειτουργήσει κανονικά σαν Τμήμα επειγόντων περιστατικών, επίσης ο κ. Γιόγιακας απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Υγείας τόνισε την ανάγκη λειτουργίας μονάδων ΜΕΘ τόσο στο νοσοκομείο Φιλιατών όσο και στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας.

Ο κ. Μάριος Κάτσης στην αρχή της ομιλίας του τόνισε ότι κανένα έργο που άφορα το κοινωνικό σύνολο και κυρίως στην υγεία δεν ανήκει σε καμιά κυβέρνηση άλλα σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό. Επεσήμανε ότι είναι ένα έργο που ανάμενε ο θεσπρωτικός λαός εδώ και πολλά χρόνια και έφτασε επιτελούς στο τέλος,έστω και με μια μικρή καθυστέρηση. Επίσης επεσήμανε την προκήρυξη ειδικοτήτων, για την πλήρη στελέχωση του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας. Τέλος ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας καθώς και όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο υπουργός υγείας στην ομιλία του τόνισε ότι το 2015 υπήρξε μια σαφής πολίτικη επιλογή στην οποία καλέσαμε όλη την κοινωνία να συστρατευθεί, το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξασφαλιστεί σε μια κοινωνία η οποία είναι σε ανθρωπιστική κρίση, είναι η ανάγκη για δημόσια και δωρεάν υγειονομική κάλυψη. Τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός υγείας. Επίσης επικρότησε τις συνεργασίες που υπάρχουν με τις περιφέρειες για τις επίτευξη των έργων που έχουν κολλήσει στο παρελθόν. Επίσης επεσήμανε στον Διοικητη του Πανεπηστημιακου νοσοκομείου Ιωαννίνων να τρέξει η δεύτερη φάση του ιατροτεχνολογικου εξοπλισμού. Τελος συνεχάρη όσους συνέβαλαν για την επίτευξη του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας καθώς επίσης ο κ. Πολακης είπε οτι οσο ανανεώνει ο ελληνικός λαός την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη και την βελτίωση στο χώρο της υγείας.

Επίσης στα εγκαίνια παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Διοικητής της 6η ΥΠΕ, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, η δήμαρχος Σουλίου κ. Μπότση Σταύρουλα καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Παππάς Σπυρίδων.

Μετά τις ομιλίες βουλευτών, Διοικητή ΥΠΕ, Γ. Γ. Υπ., Υγείας, του Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών και του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Π. Πολάκη, ακολούθησαν τα εγκαίνια και επίσκεψη στους χώρους του Τ.Ε.Π.

Δείτε τις παρακάτω εικόνες:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ