Η Συμμετοχή της ελληνίδας εικαστικού Χριστίνας Τζάνη σε ομαδική έκθεση στο Σιατλ των ΗΠΑ.

0

Η ομαδική έκθεση Our Daily Armor lll–The Virago in Contemporary Art and Adornment θα εγκαινιαστεί 16 Νοεμβρίου στην Virago Gallery στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον και θα διαρκέσει έως 31 Δεκεμβρίου 2017.

Αυτό το Νοέμβριο η γκαλερί Virago παρουσιάζει για τρίτη χειμερινή φορά την ομαδική έκθεση “Our Daily Armor – The Virago in Contemporary Art and Adornment” που θα διερευνήσει την ιδέα της γυναίκας και της πανοπλίας που φοράει για να αντιμετωπίσει τον κόσμο.

Η λέξη Virago, στα λατινικά, ήταν το όνομα μιας γενναίας γυναίκας πολεμίστριας. Η λέξη έχασε την ηρωική της όψη κατά τη διάρκεια των αιώνων και μειώθηκε στον σημερινό ορισμό της σε: μια δυναμική, βίαιη και άσχημη γυναίκα, ένα κοράκι. Η γκαλερί Virago αναβιώνει με υπερηφάνεια την αρχική έννοια της γυναίκας πολεμίστριας, αλλά δεν απορρίπτει το νέο της νόημα – τι καλό έχει μια σιωπηλή πολεμίστρια; -και καλεί τους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να παγιδευτούν για μάχη.

Ως εορτασμός του πρώτου πλήρους έτους της γκαλερί με την επωνυμία Virago Gallery, η σειρά αυτή καλεί τους ζωγράφους, τους εικονογράφους, τους δημιουργούς κοσμημάτων, τους σχεδιαστές μόδας, τους γλύπτες και πολλούς άλλους καλλιτέχνες να ανταποκριθούν στην ιδέα της πανοπλίας και των οπλικών αντικειμένων με ένα διακοσμητικά λατρευτικό χαρακτήρα δύναμης.

Terra Promissionem, υδατογραφία σε χαρτί, 56×76 cm, 2017 Χριστίνα Τζάνη

Τα εικονιζόμενα Bizarre όντα της Χριστίνας Τζάνη έρχονται να δημιουργήσουν μια ιδανική κοινότητα με την ονομασία ‘Terra Promissionem’ εμπνευσμένη από την φιλοσοφία της ουτοπίας, και καταφέρνουν να μετατρέψουν μια εφιαλτική κόλαση βίας και φόβου σε έναν δυνάμει κοινωνικό παράδεισο με βασικό χαρακτηριστικό την ελευθερία ανάπτυξης της ιδιαιτερότητας των ατόμων. Παιδιά πάνω σε φανταστικά όντα παρουσιάζονται σαν τους καβαλάρηδες πολεμιστές δυστοπικών πλασμάτων της αποκάλυψης ενεργώντας ως φρουροί, εξιδανικεύοντας τη μικρή σωματική τους παρουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ