ΑρχικήΘΕΣΠΡΩΤΙΑΗγουμενίτσα: Η Μαρία Στόλη αποκλειστικά στο thesprotia24.gr

Ηγουμενίτσα: Η Μαρία Στόλη αποκλειστικά στο thesprotia24.gr

Σήμερα στο www.thesprotia24.gr έχουμε την χαρά και την τιμή να έχουμε τη Θεσπρωτή αθλήτρια του καράτε Μαρία Στόλη. Ο λόγος αυτής της επιλογής μας είναι για να μάθουμε από έναν πρωταθλητή όλη την κατάσταση που επικρατεί στην ζωή ενός ανθρώπου που μάχεται συνεχώς, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, την ευχαρίστηση από την κατάκτηση της νίκης. Όλα αυτά είναι συναισθήματα που θα θέλαμε να τα μοιραστούμε όλοι μαζί για να καταλάβουμε την μάχη και τον αγώνα που δίνουν μεταφορικά και κυριολεκτικά κάποιοι, που καταφέρνουν να μας γεμίζουν με  υπερηφάνεια και να ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος ανά την υφήλιο.

Μαρία, σε καλωσορίζουμε στο www.thesprotia24.gr,  θα θέλαμε πριν ξεκινήσουμε την βασική μας συζήτηση περί αθλητισμού και πρωταθλητισμού να μας παρουσιάσεις τον εαυτό σου;

Αρχικά να σας ευχαριστήσω και εγώ από την πλευρά μου που μου δίνεται η ευκαιρία να συστηθώ στο Θεσπρωτό κοινό. Ονομάζομαι Στόλη Μαρία είμαι 19 χρόνων, κατάγομαι από την βρυσέλλα Φιλιατών(καταγωγή και των 2 γονιών μου)γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια ζω μόνιμα και εργάζομαι στην Ηγουμενίτσα. Κάνω πρωταθλητισμό στο άθλημα του καράτε το οποίο είναι η ζωή μου. Είμαι πανελλήνιονικης και μέλος της εθνικής μας ομάδας. Δεν θα κρύψω όμως το άλλο μεγάλο πάθος μου που είναι το ποδόσφαιρο, υπήρξα αθλήτρια ποδοσφαίρου από τα 5μου μέχρι και τα 16 μου χρόνια αλλά για ευνόητους αθλητικούς λόγους το σταμάτησα και πλέον υπηρετώ το άθλημα από άλλο πόστο, είμαι διαιτητής και ανήκω στην ΕΠΣ Θεσπρωτίας.

Μαρία ποιος ήταν ο λόγος που απασχολήθηκες με το συγκεκριμένο άθλημα; Επίσης θα θέλαμε να μας αναλύσεις  τις επιτυχίες και τα μετάλλια που έχεις κατακτήσει

Ο άνθρωπος πιστεύω δεν ξεφεύγει από την μοίρα του….. Το πάθος μου όπως σας είπα ήταν το ποδόσφαιρο, το καράτε ήταν απλά το χόμπι μου για αρκετά χρόνια. Με την επιμονή και τις σωστές υποδείξεις του πατέρα μου που πίστεψε στο ταλέντο μου και έβλεπε τις δυνατότητες μου μέσα από την εμπειρία του με οδήγησε σιγά σιγά(χωρίς καν να το καταλάβω χαχαχαχαχ) στο να το πιστέψω και εγώ ή ίδια και να δοθω ολοκληρωτικά σε αυτό. Επίσης μια μεγάλη παρακίνηση για μένα ήταν η πορεία του αδερφού μου τον οποίο ζήλευα σαν μικρή αδερφή… ΚΑΙ Συνεχίζει να είναι σε πολλές δύσκολες στιγμές το κίνητρο μου!!!! Εχω κατακτήσει την 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων το 2015, την 3η θέση στο πανελλήνιο νεανίδων όπως και το 2017 ενώ το ίδιο έτος συμμετείχα και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών και κατέκτησα την 2η θέση. Το 2018 συμμετείχα στο διεθνές πρωτάθλημα στην Τουρκία και κατέκτησα την 2η θέση ενώ την ίδια θέση κατέκτησα και στο αντίστοιχο τουρνουά στη Δανία. Επίσης  κατέκτησα την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών με αποτέλεσμα να πάρω την πρόκριση για το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα με τα χρώματα της εθνικής ομάδας.

Μαρία, ανήκεις σε οικογένεια πρωταθλητών, αυτό πιστεύεις ότι σε βοήθησε πολύ ψυχολογικά ώστε να δημιουργήσεις μια δυνατή και δυναμική ψυχοσύνθεση αφού ο πατέρας σου ανέλαβε την προπόνηση σου από μικρό παιδί, με αποτέλεσμα να συνδιαλέγεσαι συνεχώς με έναν άνθρωπο που αγαπάς απεριόριστα, θέλω να πω πως αυτή η δυνατή σχέση αγάπης πιστεύεις ότι δυναμώνει την ψυχή του πρωταθλητή και δημιουργεί μια άλλη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αθλητή – προπονητή;

Το DNA σίγουρα είναι πολύ δυνατό αφού ο πατέρας – προπονητής μου ήταν ένας σπουδαίος αθλητής της γενιάς του. Υπήρξε πρωταθλητής επί σειρά ετών και στις 2 αγωνιστικές κατηγορίες ΚΑΤΑ-KΟΥΜΙΤΕ και αθλητής της εθνικής Ελλάδος. Όλη αυτή η αγωνιστική του πορεία, μέσα από τα βίντεο των αγώνων, από δικές του διηγήσεις αλλά και βλέποντας την τροπαιοθήκη του που καμαρώνω πολύ, ανυπομονούσα να έρθει η ώρα να έχω τα δικά μου κύπελλα τα δικά μου μετάλλια.. Κάπως έτσι  μεταλαμπαδεύτηκε και σε εμένα το σαράκι του πρωταθλητισμού. Οι σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα σε προπονητή και αθλητή είναι από μόνη της πολύ δυνατή και πόσο μάλλον όταν είναι αυτός ο πατέρας σου, οπότε ναι είναι ένα μεγάλο συν αυτό για εμένα, η σχέση μου με τον πατέρα μου είναι μοναδική είναι ο δημιουργός και ο συνοδοιπόρος μου..

Οι κρατικές χορηγίες για τους αθλητές είναι πλέον ελάχιστες έως και μηδαμινές και πολλές φορές πολλοί αθλητές εξαιτίας των οικονομικών  προβλημάτων  δεν έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό. Θα ήθελα να μας πεις εάν έχεις αντιμετωπισει παρόμοιο πρόβλημα και τι θα ήθελες να αλλάξει πάνω σε αυτό..

Δυστυχώς στη Ελλάδα για τους αθλητές της δεν επικρατούν και οι ιδανικότερες συνθήκες σε όλα τα αθλήματα αλλά θα μιλήσω για το δικού μου άθλημα που τα ξέρω από πρώτο χέρι, να φανταστείτε τα έξοδα των αγώνων μας τα καλύπτουμε οι ίδιοι, κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο όχι μόνο για πρακτικούς λόγους αλλά και για ψυχολογικούς. Ναι αυτό έχει συμβεί και θα συνεχίσει να συμβαίνει αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, ακόμα όχι δεν μου έχει συμβεί βέβαια όσο ανεβαίνω και οι στόχοι μου μεγαλώνουν, οι απαιτήσεις όλο και οι αγώνες μου όλο και θα αυξάνονται είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, οπότε θα είναι πολύ πιθανό να το ζήσω και εγώ αυτό…. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου που στηρίζουν πολλές φορές οικονομικά τα ταξίδια μου στο εξωτερικό!!!!

Μαρία θα θέλαμε μέσα από τη συνέντευξη μας να μεταφέρεις ένα μήνυμα προς τους νέους, για τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό.

Ο αθλητισμός πρέπει να είναι κομμάτι της ζωής όλων μας ανεξαιρέτως ηλικίας και φύλλου, μόνο ωφέλιμος μπορεί να είναι στις ζωές μας… Βέβαια με τον πρωταθλητισμό δεν συμβαίνει ακριβώς το ίδιο ο πρωταθλητισμός άποψη μου δεν είναι για όλους απαιτεί πολύπλευρη προσπάθεια δεν είναι μόνο η προπόνηση που νομίζουν οι περισσότεροι, αλλά είναι τρόπος ζωής χρειάζεται διατροφή, ύπνος, πειθαρχία, αποκατάσταση, ψυχολογική υποστήριξη κλπ. Κάνοντας πρωταθλητισμό μαθαίνεις τον εαυτό σου, ξεπερνάς τα όρια σου και μαθαίνεις ασταμάτητα να δίνεις τη μάχη για τα όνειρα σου και τις φιλοδοξίες σου… Μπορεί η πίεση να είναι τεράστια και οι δύσκολες στιγμές πολλές αλλά αυτό το συναίσθημα της επιτυχίας-νίκης είναι μια χρυσή ανταμοιβή και δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο συναίσθημα!!!! Κλείνοντας θα πω στους ακόμα νεότερους από εμένα ” δώστε νόημα στην ζωή σας με τον τρόπο που ταιριάζει στον καθένα”

Ευχαριστούμε Θερμά το κατάστημα Charme για τα υπέροχα μαγιό που μας παρείχαν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

9,566ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,758ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
25ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλή Άρθρα