Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας στο www.thesprotia24.gr

0

Κύριε Γιόγιακα σας καλωσορίζουμε στο thesprwtia24 θα θέλαμε να σχολιάσουμε μαζί την πολιτική επικαιρότητα όσο και τα τοπικά θέματα στο νόμο Θεσπρωτίας

Καλώς σας βρήκα και εύχομαι καλό ξεκίνημα και κάθε επιτυχία στο thesprwtia24.

Ας ξεκινήσουμε όμως με το φλέγον θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία που αφορά το θέμα των ΤΕΙ. Φοιτητές, καταστηματάρχες ακόμη και εκείνοι που ενοικιάζουν σε φοιτητές παραμένουν σε αγωνία χωρίς να δίνονται ξεκάθαρες απαντήσεις…

 

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια οριστική απόφαση, υπάρχει μόνο η πρόταση που μας μετέφερε ο νέος πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου να καταργηθεί το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και στη θέση του να γίνουν δύο τμήματα τύπου ΙΕΚ.

Η δική μου θέση είναι ξεκάθαρη: να αποσυρθεί άμεσα το σχέδιο κατάργησης και αντί αυτού να προχωρήσει η ανωτατοποίηση του Τμήματος της Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο της συγχώνευσης του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Πέρα από τη συνεισφορά του στην τοπική οικονομία, το Τμήμα αυτό είναι μια ποιοτική εκπαιδευτική μονάδα, από εκείνες που παρέχουν στους νέους μας γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για να σταθούν σε μια σύγχρονη και απαιτητική αγορά εργασίας. Και την οποία έχουν αγκαλιάσει, με συνεργασίες και κοινές δράσεις, πολλοί τοπικοί φορείς όπως ο Δήμος και το Επιμελητήριο.

Θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν υπάρχει και ποιο είναι το ακαδημαϊκό σκεπτικό της πρότασης κατάργησης. Γι’ αυτό μάλιστα έχω καταθέσει Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων. Έχω όμως την εντύπωση ότι το Υπουργείο Παιδείας για ακόμη μια φορά, όπως ακριβώς κάνει με άλλα θέματα όπως οι Πανελλήνιες και ο αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια, κάνει πειράματα και αυτοσχεδιάζει σε βάρος των νέων μας.

Κύριε Γιόγιακα στο επάγγελμα σας είστε γιατρός και γνωρίζετε πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας. Εδώ και πολύ καιρό έχουμε ένα κτήριο έτοιμο που αναμένουν όλοι να στεγαστεί το ΤΕΠ. Το κτήριο λεηλατήθηκε και έμεινε στα χαρτιά. Ακούμε ημερομηνίες πολλές φορές αλλά τίποτα δεν φαίνεται στο φως από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ είπαν ότι στο τέλος του χρόνου θα παραδοθεί στους πολίτες…

Το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας σχεδιάστηκε εδώ και χρόνια με σκοπό να υποδέχεται και να διαχειρίζεται έκτακτα περιστατικά. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δε σκοπεύει ωστόσο να το λειτουργήσει για το σκοπό για τον οποίο σχεδιάστηκε. Θέλει να το ξεκινήσει μεταφέροντας απλά κάποιες ειδικότητες του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας, ακυρώνοντας έτσι την αξία που μπορεί να έχει για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νομό μας.

Ακόμα όμως και με τέτοια ημίμετρα ή ίσως και εξαιτίας αυτών, το ΤΕΠ δεν έχει ανοίξει τις πόρτες του στους πολίτες. Αποδείχθηκε ότι η παράδοση του κτιρίου τον περασμένο Μάιο απείχε αρκετά από την έναρξη της λειτουργίας του.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Θεσπρωτίας έχουν και αυτοί δικαίωμα στην καλύτερη δυνατή φροντίδα και στην παροχή ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.

Με αυτό το σκοπό, είναι σημαντικό, έστω σε βάθος χρόνου, το ΤΕΠ να λειτουργήσει για το σκοπό για τον οποίο σχεδιάστηκε και χρηματοδοτήθηκε.

Μόνο έτσι θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά.

Στον παρελθόν είχατε εκλεγεί νομάρχης Θεσπρωτίας και όπως θα είδατε και πρόσφατα, με τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την πόλη μας, οι δρόμοι πλημμύρισαν, ακόμη και κατοικίες. Ακόμη και με λιγότερη ποσότητα νερού η πόλη αντιμετωπίζει προβλήματα σοβαρά και από την πλευρά των αρχών δεν βλέπουμε κάποια κινητοποίηση…

Είναι πράγματι ένα πρόβλημα που χρονίζει λόγω και της κατασκευής των έργων στο λιμάνι. Το λιμάνι βρίσκεται σε ψηλότερο επίπεδο από τον παραλιακό δρόμο και παρά τα βελτιωτικά έργα που έχουν γίνει, όπως στο ρέμα δίπλα από τα δικαστήρια, το πρόβλημα παραμένει.

Βέβαια να πούμε ότι τις περασμένες ημέρες είχαμε στην περιοχή μας ακραία, μη συνηθισμένα, καιρικά φαινόμενα που είχαν τα αποτελέσματα που αναφέρετε. Και εδώ η καλύτερη κινητοποίηση είναι η πρόληψη, η αντιπλημμυρική προστασία, με τον έγκαιρο καθαρισμό και την απόφραξη των φρεατίων όμβριων υδάτων, ώστε ακόμα και σε τέτοια φαινόμενα η πόλη μας να είναι προετοιμασμένη.

Ας πάμε τώρα στην πολιτική επικαιρότητα της χώρας πρόσφατα ήρθε στο φως άλλη μια λίστα και μάλιστα σε αυτή την λίστα υπάρχει το όνομα συγγενικό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μήπως από αυτές τις λίστες που ο ΣΥΡΙΖΑ σας κατηγορεί για διαφθορά καθηλώνουν την Νέα Δημοκρατία στο 28%. Μήπως θα έπρεπε να γίνει μια κάθαρση ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει συνεχώς, αφού δε μπορεί να κυβερνήσει, να πλήξει τη Νέα Δημοκρατία με χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη». Μια τέτοια, άνανδρη, επίθεση αφορά και το πρόσωπο που αναφέρετε. Πρόκειται για μια γνωστή υπόθεση στην οποία δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και μάλιστα αυτό έχει ξεκαθαριστεί, αν θυμάμαι καλά, από την περασμένη άνοιξη.

Απλά ο ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνει λάσπη νομίζοντας ότι θα στρέψει την προσοχή του κόσμου από τη σκληρή πραγματικότητα που οι ίδιες οι επιλογές του έχουν οδηγήσει την κοινωνία. Δε θέλει να συζητήσει για τα προβλήματα του τόπου, την οικονομία, την ανάπτυξη, τους φόρους, την ανεργία.

Όσο για τη διαφθορά, να θυμίσω ότι εδώ και ένα περίπου χρόνο η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει 13 συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Τι έχει να δείξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον τομέα αυτό; Μόνο βήματα προς τα πίσω…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ