Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΝΦΙΑ 2018: Πότε θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά στο Taxisnet

ΕΝΦΙΑ 2018: Πότε θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά στο Taxisnet

0

Πλησιάζει ο καιρός που 6,4 εκατ. Έλληνες θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση για τον ΕΝΦΙΑ 2018.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να περιμένουν ως τις 31/8 για να δουν που θα «κάτσει η μπίλια» για τις νέες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες θα διαμορφώσουν και τον φετινό φόρο.

Ο φόρος θα υπολογιστεί με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, τις παρεμβάσεις που έγιναν σε δυο κλιμάκια του βασικού φόρου και το αυξημένο κατά 50.000 ευρώ αφορολόγητο όριο του συμπληρωματικού. Ταυτόχρονα, θα γίνει διασταύρωση των στοιχείων της ακίνητης περιουσίας των φορολογούμενων με τις φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλαν φέτος προκειμένου να εντοπιστούν όσοι πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για να πληρώσουν φέτος μισό ΕΝΦΙΑ ή να έχουν πλήρη απαλλαγή.

Το υπουργείο Οικονομικών στις 31/8 θα έχει αναρτήσει τον νέο φόρο. Συνεπώς, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν την πρώτη δόση σε διάστημα ενος μηνα και συγκεκριμένα μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη.

Τα φετινά ραβασάκια του φόρου ακινήτων θα είναι φουσκωμένα για σχεδόν 1 εκατ. φορολογούμενους. Μάλιστα, για περισσότερους από 200.000 το εκκαθαριστικό θα είναι ιδιαίτερα βαρύ αφού θα περιλαμβάνει έξτρα φόρο που θα υπερβαίνει ακόμη και τα 200 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για τον ΕΝΦΙΑ

Από τις δοκιμαστικές εκκαθαρίσεις του ΕΝΦΙΑ που είχε τρέξει το υπουργείο Οικονομικών με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες προκύπτει ότι:

– Τα ίδια ποσά ΕΝΦΙΑ σε σχέση με πέρυσι θα πληρώσουν 6 στους 10 ιδιοκτήτες ακινήτων.

– Μειωμένο ΕΝΦΙΑ σε σχέση πέρυσι υπολογίζεται ότι θα πληρώσουν 2 στους 10 φορολογούμενους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here