Ηγουμενίτσα: Ο Γιάννης Γόγολος προς τον Γεν. Γραμματέα “Ψεύδεσαι κ. Κατσίλη ή έχεις άγνοια;;- Καλή αντάμωση στα γουναράδικα κ. Γενικέ”

0

Απάντηση του Γιάννη Γόγολου Υποψήφιου Δημάρχου Ηγουμενίτσας, επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Κατσίλη Σταύρο, με αφορμή τα σχόλιά του, στο κείμενο  για την εξαφάνιση τριών αδέσποτων σκύλων στην περιοχή του Λαδοχωρίου :

 Αρχικά ενημερώνω τους συμπολίτες μου, ότι η τοποθέτησή μου για το θέμα των αδέσποτων που συνελήφθησαν από υπάλληλο του Δήμου και έκτοτε εξαφανίστηκαν, προέκυψε από την επικοινωνία που είχα με την πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου και άλλους συμπολίτες από τους οποίους  ενημερώθηκα για το συμβάν.

Σε ότι αφορά τα σχόλια του κ. Κατσίλη με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα   και του εκπρόσωπου τύπου του Δήμου, θα απαντήσω στα θέματα ουσίας της υπόθεσης αλλά και επί προσωπικού, μιας και ο κ. Κατσίλης μη έχοντας τίποτε να πει επί της ουσίας, προσπάθησε να κάνει το θέμα προσωπικό.

Επί της ουσίας λοιπόν, τα σχόλια του Γενικού Γραμματέα αφήνουν τα παρακάτω ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα:

1ον. Υπάρχει σύλληψη και εξαφάνιση τριών αδέσποτων σκύλων από την περιοχή του Λαδοχωρίου ; Που βρίσκονται τα απροστάτευτα αυτά ζώα σήμερα;

2ον.  Ποιος έχει την αρμοδιότητα αυτή και ποιος έδωσε την εντολή στον υπάλληλο του δήμου να προβεί στην συγκεκριμένη ενέργεια;

3ον. Τηρήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται από τη νομοθεσία, «περί μεταφοράς σε άλλη περιοχή αδέσποτων ζώων» και ποιος έχει την ευθύνη για τυχόν παρατυπίες;

4ον. Είναι σύμφωνος ο γενικός Γραμματέας του Δήμου με το πνεύμα της απάντησης του κ. Δημάρχου στους εκπροσώπους του φιλοζωικού συλλόγου « αν αγαπάτε τα σκυλιά να τα πάρετε σπίτι σας» ;

Επί  του προσωπικού θέματος απαντώ σε πρώτο πρόσωπο στον κ. Κατσίλη, (που του αρέσουν οι παροιμίες)  με μια παροιμία που χρησιμοποιούμε πολύ στο χωριό μου. « Μη ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη, δεν ξέρεις τι θα σου προκύψει…»  

1ον.  Ψεύδεσαι κ. Κατσίλη ή δεν γνωρίζεις κάνοντας αναφορά στα σχόλιά σου για διάθεση πίστωσης 5.000 Euro το μήνα ήτοι 60.000  Euro το χρόνο για σίτιση των αδέσποτών του Δήμου; Παραθέτω επίσημα στοιχεία που μου δόθηκαν κατόπιν αιτήματός μου από την οικονομική υπηρεσία του δήμου στις 19.06.2018 :

Σύνολο δαπάνης για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων του Δήμου με απευθείας ανάθεση συνολικού ποσού 10.332,44 πλέον ΦΠΑ για το προηγούμενο έτος 2017. Παραθέτω τις σχετικές ΑΔΑ για την ενημέρωση σας

 

  • Ψ9ΞΡΩΡΙ-Η1Υ / 02.02.2017  4,007,04 πλέον ΦΠΑ
  • 67ΠΦΩΡΙ-ΧΔΗ / 08.08.2017  3.262,70 πλέον ΦΠΑ
  • 7ΧΠΝΩΡΙ-29 Η / 05.10.2017  3.262,70 πλέον ΦΠΑ

 

50.000 Εuro απόκλιση …Ψέμα ή άγνοια;  Οι συμπολίτες θα το κρίνουν.

2ον. Ενημέρωσε τους φιλόζωους του δήμου  κ. Κατσίλη για την ίδρυση καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο μας. Πότε δόθηκε η άδεια από  τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Θεσπρωτίας… τι κάνατε και ποια είναι η τύχη του καταφυγίου;

  Ενημερώνω τους συμπολίτες και αυτούς που το αγνοούν ότι δόθηκε σχετική άδεια ίδρυσης καταφυγίου ( ΑΔΑ 71ΒΡ7Λ9-Ν0Ρ  07.12.15 ).

 Η άδεια αυτή έχει ήδη ανακληθεί διότι δεν ανταποκρίθηκε η Δημοτική αρχή  στην συμβατική υποχρέωση της παραγράφου 3, που προβλέπει την έναρξη του καταφυγίου εντός διετίας ( Αρ. Πρωτ. 886/ 09.02.2018 )  Το γεγονός το έχω καταγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Φεβρουάριο, αλλά δεν πήρα απάντηση.

Ως υπεύθυνος λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου έχεις κάποια ευθύνη;  Νομίζεις ότι αυτά που «θα» υποσχεθείτε τους τελευταίους μήνες της θητείας σας, θα αλλάξουν τη γνώμη που έχουν ήδη διαμορφώσει οι συμπολίτες μας;

 

3ον. Στο σχόλιό σου κ. Κατσίλη  « ότι στο ψάρεμα στα θολά νερά δεν θα πιάσω ψάρια, αλλά κανένα μπουκάλι » δεν μπόρεσα να αναληφθώ το νόημά του. Υποθέτω βέβαια ότι ψάρια είναι οι ψηφοφόροι  του Δήμου. Σου θυμίζω ότι στις προηγούμενες εκλογές που εκτέθηκες ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος έλαβες την 21η θέση από τους 22 υποψηφίους του συνδυασμού σου, με 157 μόλις ψήφους. Μάλλον η δική σου «ψηψοθυρία»  όπως αυτολεξεί αναφέρεται στο σχόλιο σου ήταν σε θολά νερά. Και πώς να μην ήταν βέβαια, αφού διαρκώς « πατάς σε δύο βάρκες» που λέει και  λαός. ( ας με συγχωρήσουν οι αναγνώστες για τη συχνή αναφορά σε παροιμίες, αλλά προκλήθηκα ). Στην αρχή διορισμένος ως διοικητής στο νοσοκομείο Καστοριάς από το ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια γενικός γραμματέας του Δήμου Ηγουμενίτσας με την Νέα Δημοκρατία, σήμερα ως εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. και έπεται συνέχεια κατά την προσφιλή σου συνήθεια να «μετακομίζεις» πολιτικά.

 

4ον .  Στο σχόλιό σου κ. Γενικέ Γραμματέα « να αλλάξω το ρεπερτόριο» για την αναφορά μου πως ο δήμος βρίσκεται σε «αυτόματο πιλότο»  σου γνωρίζω ότι είναι μια έκφραση που χρησιμοποιούν οι συμπολίτες μας για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου.  Διαπιστώνω όμως σήμερα, ότι είναι λάθος. Συμπερασματικά βέβαια από τις παρεμβάσεις σου. Με αυτές  υπονοείς ότι ο δήμος έχει πιλότο. Προφανώς είσαι εσύ γιατί κανείς άλλος δεν απαντά.

Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά την επιπλέον ιδιότητα του «μεταμεσονύκτιου» Υπευθύνου Τύπου του Δήμου που ανέλαβες από χθες βράδυ.

 

5ον. Δεν θα απαντήσω κ. Κατσίλη  σε σχόλιά σου στο εξής… Θα κριθούμε όλοι από τους πολίτες στις 19 Μαΐου 2019. Εσύ με τις προσπάθειές να δικαιολογήσετε τον υψηλό μισθό σου κι εγώ  με την προσπάθειά μου να πείσω τους πολίτες για το καινούριο που πρεσβεύω.

 

« Καλή αντάμωση στα γουναράδικα κ. Γενικέ Γραμματέα…»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here