Ηγουμενίτσα: Εικόνες εγκατάλειψης και.. λεηλασίας…

0

Στις 18 Μαΐου του 2002 παρουσία του τότε υπουργού εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδη και επί δημαρχίας του κ. Ανδρέα Νταή εγκαινιάζεται, η πλατεία στα “ελβετικά”, διπλά από το 4ο δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας. Ένας χώρος με πράσινο, παιδική χαρά ακόμη και ένας μικρός χώρος για θέατρο..   Ένα πραγματικό κόσμημα για την πόλη της Ηγουμενίτσας,  το οποίο δυστυχώς δεν κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η σημερινή εικόνα της πλατεία είναι αποκαρδιωτικη, τα σημάδια της εγκατάλειψης από τους αρμόδιους φορείς, όσο και από τους ανεγκέφαλους που λεηλάτησαν την πλατεία είναι εμφανης. Στην παρακάτω εικόνα υπήρχε μια ολόκληρη παιδική χαρά η οποία πλέον δεν υπάρχει και ο χώρος παραμένει κενός…Επίσης  στο κέντρο της πλατείας υπήρχε και ένα συντριβάνι, που  μπαζώθηκε επειδή υπήρχε συχνή διαρροή…. Μια πλατεία με τα παγκάκια ξηλωμένα-σπασμένα, σκουπίδια, δεντρά που έχουν ξεραθεί, ενώ δεν λείπουν και τα διάφορα συνθήματα από τους τοίχους.. Ένας χώρος που σε τίποτα πλέον δεν θυμίζει πλατεία-παιδική χαρά και τόσα χρονιά κανένας από τους αρμοδίους φορείς ,δεν φρόντισε για την αποκατάσταση του χώρου.

Στην πρωτεύουσα του νομού Θεσπρωτίας, υπάρχει πλέον  ΜΟΝΟ μια παιδική χαρά, στην οποία μπορεί κάποιος γονέας να αφήσει το παιδί του να παίξει με ασφάλεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η (παλιά παιδική χαρά), λεηλατήθηκε πολλές φορές, Ωστόσο ο αρμόδιος φορέας προχώρησε σε εκ νέου ανακαίνιση του χώρου.

Η εικόνα της εγκατάλειψης και της λεηλασίας στην πόλη της Ηγουμενίτσας πρέπει επιτελούς  να σταματήσει και ο καθένας από εμάς να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης….

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here