Μήπως είναι καιρός να δοκιμάσετε στοίχημα στο March Madness;

 Το πάρτι των 67 αγώνων του NCAA, το οποίο ξεκινάει σε λίγες μέρες και θα ολοκληρωθεί στις 6 Απριλίου 2024 στο State Farm Stadium του Glendale της Αριζόνα, δεν είναι μόνο μια μεγάλη γιορτή του κολεγιακού μπάσκετ. Είναι και η τέλεια ευκαιρία για όσους παίζουν στοίχημα , αφού και τα 67 ματς που θα παιχτούν θα είναι όλα υψηλού επιπέδου. Καθώς αποτελούν την τελευταία ευκαιρία των παικτών του πανεπιστημιακού πρωταθλήματος μπάσκετ των ΗΠΑ να αναρριχηθούν ψηλότερα στο Draft του NBA. Ας δούμε όμως πρώτα τη δομή του τουρνουά και κατόπιν μερικές συμβουλές για το πως θα ποντάρετε σε αυτό. 

Η δομή του March Madness


Το τουρνουά έχει αναμφίβολα μια από τις πιο περίεργες κατατακτήριες διαδικασίες σε όλα τα σπορ. Καθώς μια ειδική επιτροπή αποφασίζει για τις μισές (32) από τις ομάδες που θα μπουν στο κυρίως τουρνουά. Έτσι, 32 ομάδες προκρίνονται απευθείας μέσω απόδοσης σε τοπικές λίγκες ενώ 32 ορίζονται από την επιτροπή και κατατάσσονται στο κυρίως ταμπλό μέσω μια διαδικασία πρόκρισης και ορισμού. 

Δημιουργούνται έτσι τα First και Second Rounds, που διασταυρώνονται μεταξύ τους με γεωγραφικά κριτήρια. Και αγωνίζονται σε γήπεδα σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. Ακολουθούν οι φάσεις Sweet Sixteen (Regional Semi Finals) και Elite Eight (Regional Finals), που θα οδηγήσουν στο Final Four της Αριζόνα τον Απρίλη. Να σημειώσουμε πως πρόκειται για ματς χωρίς ρεβάνς, στα οποία οποιοδήποτε handicap δε μετράει. 

Ποντάρισμα στα αουτσάιντερ


Ο μεγάλος αριθμός αγώνων και οι συχνές εκπλήξεις – κυρίως στους πρώτους γύρους – αποτελούν μια σπάνια ευκαιρία για μεγάλα payouts. Φυσικά αυτό ισχύει για τα περισσότερα μεγάλα τουρνουά σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο παγκοσμίως, στατιστικά όμως έχει παρατηρηθεί πως ειδικά στο March Madness αυτό είναι ακόμα πιο σύνηθες. 

Έτσι, ειδικά στον πρώτο γύρο θα δείτε να πληρώνουν αποδόσεις του 15.00 ή και περισσότερο. Που, αν ακολουθείτε τακτική σταθερού πονταρίσματος μπορούν να σας δώσουν ένα σημαντικό προβάδισμα κατά των μπουκ σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Η συγκεκριμένη στρατηγική προτείνεται από αρκετούς γκουρού του στοιχήματος, οι οποίοι προτιμούν ένα σταθερό ποντάρισμα 10 ευρώ στο αουτσάιντερ, σε όλα τα ματς των πρώτων δύο γύρων. 

Στο ίδιο μήκος κύματος με το παραπάνω tip, οι γνώστες του συγκεκριμένου πρωταθλήματος προτρέπουν την αποφυγή αγορών Outright. Δηλαδή νικητών διοργάνωσης, φιναλίστ, ομάδες που θα φτάσουν στο Final – 4, πρώτο σκόρερ, πρώτο σε ασίστ κλπ. Αυτό που τους ωθεί σε μια τέτοια συμβουλή είναι τα συνεχή απρόβλεπτα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια. Και όχι μόνο στη νικήτρια ομάδα αλλά και σε φαβορί που αποκλείστηκαν από τις πρώτες φάσεις. 

Αντ’ αυτού, η προτεινόμενη στρατηγική προβλέπει μακροχρόνια πονταρίσματα που γίνονται σταδιακά, καθώς προχωρούν οι φάσεις της διοργάνωσης. Δηλαδή, πρώτα πονταρίσματα σε αγώνες ή το πολύ στο νικητή της κάθε φάσης / περιφέρειας και μετά αντίστοιχα το ίδιο και στις επόμενες φάσεις. Μέχρι τουλάχιστον τo Elite Eight. Ενώ τονίζουν πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην υπάρχουν μεγάλες αυξομειώσεις στο ύψος του πονταρίσματος. Τέλος, για τους λάτρεις της προϊστορίας και των στατιστικών, να πούμε πως το repeat είναι κάτι πολύ σπάνιο στο NCAA. Από το 2006-07 και τους Gator’s του Billy Donovan, καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει κάτι παρόμοιο. Αυτό για όσους σκέφτονταν να ποντάρουν φέτος στους πρωταθλητές Huskies. Οι οποίοι και πάλι εμφανίζονται ως το πρώτο (ή έστω top-3) φαβορί στις στοιχηματικές εταιρίες που έχουν ήδη δημοσιεύσει αγορές. 

Κλείνοντας, να δώσουμε και μερικές προβλέψεις που έχουν διατυπώσει ήδη αναλυτές στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Οι περισσότεροι όντως δεν πιστεύουν στο repeat των UConn Huskies. Για πολλούς το μεγάλο φαβορί είναι οι Wildcats της Αριζόνα. Οι οποίοι μάλιστα θα παίξουν «σπίτι» τους, σε περίπτωση φυσικά που φτάσουν μέχρι τα τελικά. Πρόκειται για μια ομάδα με βάθος, στρατηγική, εξαιρετική σεζόν ως τώρα και έναν προπονητή που ξέρει όσο λίγοι το κορυφαίο επίπεδο του πρωταθλήματος. Καλό θα ήταν όμως να τους δούμε στην πρώτη φάση και σε περιβάλλον αγώνων νοκ-άουτ, πριν αποφασίσουμε αν τα προγνωστικά στοιχήματος που τους θέλουν φαβορί είναι δικαιολογημένα.


Νεότερη Παλαιότερη