Πώς να ανανεώσεις το σπίτι σου;

Το σπίτι μας σηματοδοτεί ένα μέρος χαλάρωσης και ηρεμίας. Επίσης περνάμε αρκετά παραγωγικό χρόνο μέσα σε αυτό, διαβάζοντας, δουλεύοντας, μαγειρεύοντας. Μετά από ένα χρονικό διάστημα ίσως κουραζόμαστε να βλέπουμε τα ίδια πράγματα καθημερινά. Γι’ αυτό καλό είναι να ανανεώνουμε τον χώρο μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα γιατί μαζί με τον χώρο ανανεωνόμαστε και εμείς. Δεν χρειάζεται να γίνει μια ολική ανακαίνιση για να δείτε αλλαγές στο σπίτι σας, αρκούν μερικές εσωτερικές αλλαγές. Και το πόσα χρήματα θα ξοδέψετε είναι στο χέρι σας καθώς μην ξεχνάτε πως μπορεί να γίνει μια οικονομική και υπέροχη δουλειά. 

Μερικά πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε είναι:

Χρώμα στους τοίχους

Μια μεγάλη αλλαγή που αλλάζει όλη την εικόνα του σπιτιού και θεωρείται απαραίτητη διαδικασία ανά διαστήματα μερικών ετών για την καλύτερη διατήρηση του τοίχου.

Καλύμματα

Μια μικρή αλλά σημαντική αλλαγή είναι η αλλαγή των καλυμμάτων στον καναπέ. Αλλάξτε μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες αλλά και ριχτάρια καναπέ, ανάλογα την εποχή που βρισκόμαστε. Κάθε 3 μήνες θα γίνεται μια μικρή αλλαγή και θα νιώθετε και εσείς πολύ διαφορετικά.

Κουρτίνες & κουρτινόξυλα

Αν έχετε πιο κλασικά κουρτινόξυλα, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με μοντέρνα, σε χρώματα που θα ταιριάζουν με το υπόλοιπο σπίτι ή αλλιώς μπορείτε να εξοπλιστείτε με ένα σπρέι που είναι κατάλληλο για την περίσταση και να τα βάψετε. Αυτή είναι μια πιο οικονομική λύση. Επίσης ιδανικό θα ήταν να αλλάξετε και κουρτίνες υπνοδωματίου, κουζίνας και σαλονιού για να είναι εξίσου μοντέρνες και να ταιριάζουν στο ύφος του κουρτινόξυλου που επιλέξατε.

Φωτιστικά - Φωτισμό

Μια απλή αλλαγή στον φωτισμό των δωματίων θα κάνει την αλλαγή. Κάντε πρώτα μια έρευνα ώστε να δείτε τι φωτισμός αναλογεί σε κάθε δωμάτιο. Υπάρχει πιθανότητα να μην έχετε επιλέξει σωστά έως τώρα. Επίσης η αλλαγή των φωτιστικών είναι μια πολύ καλή αλλαγή, ειδικά αν τα έχετε πολλά χρόνια. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να ξεφύγετε από το budget σας.

Πόμολα

Ξεφύγετε από τα παλιά και φθαρμένα πόμολά σας και ανανεωθείτε με καινούρια. Σε αυτή την κατηγορία υπάρχει μια κλίμακα τιμής ανάλογα την εταιρεία και την ποιότητα που θα διαλέξετε. Δεν είναι μια δύσκολη διαδικασία, οπότε μπορείτε να τα τοποθετήσετε μόνοι σας, αρκεί να γνωρίζετε έστω και λίγο. Προσοχή, διαλέξτε πόμολα που να ταιριάζουν με τον υπάρχον αφαλό κλειδαριάς!

Κάντε μερικά από τα παραπάνω ή αναζητήστε κι άλλα και θα παρατηρήσετε πως θα νιώθετε διαφορετικά. Πιο ανανεωμένοι και πιο παραγωγικοί αφού η ψυχολογία παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της καθημερινότητας.


Νεότερη Παλαιότερη