Ανδρουλάκης: Στις 6 και 13 Οκτωβρίου οι εκλογές για αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ – «Δεν θα γίνω ποτέ όμηρος κανενός» Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να δρομολογήσει εξελίξεις.

Έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν θα γίνω ποτέ όμηρος κανενός εντός ή εκτός του ΠΑΣΟΚ. Η αυτονομία της πολιτικής για εμένα από τα συμφέροντα είναι η βασική πυξίδα της πολιτικής μου διαδρομής. Το έχω πληρώσει, αλλά είναι αδιαπραγμάτευτο. Σήμερα θα δώσουμε σωστές και καθαρές λύσεις, είπε ο κ. Ανδρουλάκης και εισηγήθηκε εκλογές για την ηγεσία του κόμματος στις 6 Οκτωβρίου και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος στις 13 Οκτωβρίου.

Θα ζητήσω την ανανέωση της εμπιστοσύνης του κόσμου της παράταξης, τόνισε.

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι αυξήσαμε την επιρροή μας και καταφέραμε να αποτελεί μακρινό παρελθόν το υποτιμητικό δίλημμα «με ποιον θα πάτε; » και το ερώτημα πλέον να είναι «πότε και πώς θα κυβερνήσετε;».

Υπογράμμισε ότι θα ήθελα να έχουμε πετύχει περισσότερα κι ότι αν μείνουμε ενωμένοι τα πολύ περισσότερα θα έρθουν.

Δεν ανέβηκε το ΠΑΣΟΚ όσο θα θέλαμε, αλλά το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα σε όλη την ελληνική περιφέρεια ενώ είχαμε μόνο 2 μονάδες διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ακόμα ο κ. Ανδρουλάκης.

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι έκανα λάθη κι έχω χρέος να αναλάβω την ευθύνη ενώ σε κάποια ζητήματα ανέφερε ότι «στείλαμε θολό πολιτικό μήνυμα» κι ότι αυτό θα πρέπει να διορθωθεί.

Αν κάτι με στενοχωρεί είναι μία εμμονή αυτή την αναγκαία διαδικασία αποτίμησης να θέλουν κάποιοι να την κάνουν πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών. Δεν μπορεί να σύρεται σε διαλυτικό διχασμό το ΠΑΣΟΚ, έχω ευθύνη να κλείσω αυτή τη συζήτηση, την οποία δεν άνοιξα εγώ, το συντομότερο δυνατό, τόνισε.

 

Νεότερη Παλαιότερη