Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα: Καίγονται σπίτια, εκκενώθηκαν 6 οικισμοί – 52 απεγκλωβισμοί από την ΕΛ.ΑΣ.

 


Στα πρώτα σπίτια έφτασαν οι φλόγες από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση το μεσημέρι της Κυριακής (30/06) στην Κερατέα, στον οικισμό Πλάκα.

Στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτοι οικισμοί, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν την επιχείρηση κατάσβεσης. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την περιοχή της Πλάκας, όπου κάηκαν 3-4 σπίτια, και κατευθύνεται προς τον Άγιο Κωνσταντίνο. Το πύρινο μέτωπο είναι ένα. Το θετικό στοιχείο είναι ότι η φωτιά κατευθύνεται προς καμένη γη που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές που ξέσπασαν τις προηγούμενες χρονιές.

  • Η φωτιά και ο καπνός στην Κερατέα

  • Υπάρχουν 4 διαφορετικές εστίες, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, η πυρκαγιά δεν έχει ενιαίο μέτωπο, αλλά υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές εστίες. Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις (πάνω από 140 πυροσβέστες) «δουλεύουν» και στις τέσσερις εστίες με συνεχείς ρίψεις των 17 εναέριων σε κάθε εστία. Αυτή την ώρα, σηκώνονται και 6 τράκτορες από Τατόι.

Υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω των ισχυρών ανέμων (οι ριπές ξεπερνούν τα 9 μποφόρ), των διάσπαρτων οικιών μέσα σε χωράφια και της χαμηλής βλάστησης (ξερά χόρτα και στην πλειονότητά τους ακαθάριστα οικόπεδα). Τέλος, τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συνδράμουν Αστυνομία, που φροντίζει για τις εκκενώσεις, ΟΤΑ και ο στρατός με μηχανήματα έργου.

  • Ασταμάτητες ρίψεις από τα εναέρια μέσα

  • Σε 52 απεγκλωβισμούς έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ. 
Νεότερη Παλαιότερη