Ήπειρος: Πυρκαγιά σε Χορτολιβαδική Έκταση Κοντά στη Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας



Σήμερα το απόγευμα, ξέσπασε πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση πλησίον της Βιομηχανικής Περιοχής Πρέβεζας, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Η φωτιά, που εκδηλώθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς επιχειρούν 5 υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας, εξοπλισμένα με σύγχρονα μέσα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών σε αγροτικές περιοχές. Επίσης, συμμετέχει μία ομάδα ΕΜΟΔΕ (Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων), η οποία έχει ειδικευθεί στην καταπολέμηση πυρκαγιών σε δύσβατες περιοχές και χορτολιβαδικές εκτάσεις.


Την επιχείρηση συντονίζει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας, ο οποίος βρίσκεται επιτόπου για την καλύτερη διαχείριση των δυνάμεων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασηςΕπιπλέον, στην επιχείρηση συμμετέχει και το πυροσβεστικό αεροσκάφος PZL, το οποίο βρισκόταν ήδη στον αέρα για επιτήρηση της περιοχής. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε εναέρια ρίψη νερού, ενισχύοντας τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων και συνδράμοντας στην αποτροπή της εξάπλωσης της φωτιάς.


Μέχρι στιγμής, οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο και να περιορίσουν τις καταστροφές στην περιοχή. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν την προσέγγιση της περιοχής για την αποφυγή ατυχημάτων και την διευκόλυνση των πυροσβεστικών δυνάμεων.H αιτία της πυρκαγιάς παραμένει άγνωστη και θα διερευνηθεί μόλις η κατάσταση τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Νεότερη Παλαιότερη

Breaking Ticker