Όλα όσα θα χρειαστείς για να φτιάξεις τέλεια cocktails


Two glasses with liquid splashing

Description automatically generated

Αν ψάχνετε το απόλυτο ποτό για τις ζεστές μέρες σίγουρα θα ξέρετε ότι το καλοκαίρι είναι ρητά συνδεδεμένο με τα cocktails. Είναι η νούμερο 1 επιλογή μας από το πρωί στη θάλασσα, σε ένα μεσημεριανό διάλειμμα, σε ένα bar το βράδυ. Υπάρχουν αμέτρητα cocktails σε πολλές γεύσεις για όλα τα γούστα. Λόγω των έντονων χρωμάτων που έχουν συχνά και την ανάμειξη πολλών διαφορετικών υλικών για να προκύψει το τελικό αποτέλεσμα, πολύς κόσμος θεωρεί ότι είναι μία ακατόρθωτη διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά, αν θέλετε κι εσείς να μάθετε να φτιάχνετε cocktails και να εντυπωσιάσετε φίλους και γνωστούς, στο άρθρο που ακολουθεί, έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα θα χρειαστεί να έχετε.


Cocktail Kit

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείτε, είναι ο εξοπλισμός σας. Μπορείτε να αγοράσετε ένα σετ για κοκτέιλ και να αποκτήσετε συγκεντρωμένα όλα τα σκεύη και τα εξαρτήματα που θα χρειαστείτε για την Παρασκευή των cocktail σας. Το kit αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα shaker στο οποίο θα τοποθετήσετε τα υλικά και θα τα αναμείξετε, ένα σουρωτήρι γνωστό και ως strainer για να φιλτράρετε μεγάλα κομμάτια των υλικών που δε θέλετε στο ποτό σας, τον πάγο και τον επιπλέον αφρό που δημιουργείτε κατά το ανακάτεμα. Επιπλέον θα χρειαστείτε μία μεζούρα για να μετράτε τα ποτά και τα υπόλοιπα υγρά στοιχεία της συνταγής, έναν αναδευτήρα και μία λαβίδα για να παίρνετε τα στερεά υλικά.

Ποτά

Το βασικό συστατικό κάθε cocktail είναι το αλκοολούχο ποτό που θα βάλετε μέσα. Ανάλογα με τις συνταγές που θα επιλέξετε, θα χρειαστείτε και τα αντίστοιχα ποτά. Κάποια από τα πιο δημοφιλή είναι το τζιν, το ρούμι και η βότκα. Η απαλή γεύση τους βοηθάει στην σωστή ανάμειξη των υλικών και στην δημιουργία ενός άρτιου αποτελέσματος. Από αυτή την κατηγορία δε μπορούμε να παραλείψουμε τα διαφόρων ειδών λικέρ που επίσης αποτελούν σημαντικό συστατικό. Ενδεικτικά, κάποια από τα πιο διάσημα λικέρ που βάζουμε στα cocktails είναι η μαστίχα, το Cointreau και το Kahlua.


Φρούτα

Τα φρούτα είναι το στοιχείο που θα δώσει στο cocktail το χρώμα και την ιδιαίτερη γεύση του. Μπορούμε να τα βρούμε και να τα χρησιμοποιήσουμε σε διάφορες μορφές: φρέσκα φρούτα, αποξηραμένα φρούτα, πουρέδες και χυμοί. Μπορείτε να κάνετε αμέτρητους συνδυασμούς και στις υφές και στα είδη και να πετύχετε το ιδανικό τελικό αποτέλεσμα.


Με τα παραπάνω συστατικά, θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να αρχίσετε να πειραματίζεστε στην κατασκευή cocktails. Το μόνο που σας λείπει είναι οι συνταγές τις οποίες μπορείτε να αναζητήσετε είτε σε βιβλία είτε Online και η καλή παρέα! 


Νεότερη Παλαιότερη