Διακόσμηση χώρου: Πως να προσθέσετε μια ατμοσφαιρική νότα χαλάρωσης στον κήπο σας

 


Τα διακοσμητικά κεριά μπορούν να προσθέσουν μια γοητευτική πινελιά σε κάθε χώρο, δημιουργώντας μια ζεστή και ατμοσφαιρική γωνιά για χαλάρωση και διασκέδαση. Ένα βασικός χώρος του σπιτιού είναι ο κήπος και η βεράντα, όπου τα απογεύματα θέλετε να καθίσετε άνετα, απολαμβάνοντας την ηρεμία της νύχτας. Ο φωτισμός στον εξωτερικό χώρο πρέπει να είναι ξεκούραστος και ήπιος. Αντί για έναν έντονο φωτισμό, μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε και διακοσμητικά κεριά. Παρακάτω θα δούμε τι επιλογές μπορείτε να κάνετε σε κεριά για την διακόσμηση του κήπου https://hintsdeco.com/collections/%CE%BA%CE%AE%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1 σας.


Επιλέγοντας τα κατάλληλα κεριά



Προτιμήστε κεριά σε διάφορα μεγέθη και σχήματα για να δημιουργήσετε μία ενδιαφέρουσα σύνθεση. Τα ψηλά, λεπτά κεριά είναι πιο κομψά, ενώ τα κοντά και φαρδιά κεριά προσδίδουν μια πιο ρουστίκ διάθεση.


Επιλέξτε χρωματισμούς που ταιριάζουν με τον κήπο σας και δημιουργήστε μια τολμηρή αντίθεση. Τα λευκά κεριά είναι πάντα μια κλασική επιλογή, ενώ τα πολύχρωμα κεριά μπορούν να προσθέσουν μια πινελιά χαράς και ευεξίας.


Μπορείτε να βρείτε κεριά που είναι φτιαγμένα από διάφορα υλικά, όπως κερί παραφίνης, σόγιας και μέλισσας. Κάθε υλικό έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το κερί παραφίνης είναι το πιο κοινό και οικονομικό, αλλά καίει πιο γρήγορα. Το κερί σόγιας καίει καθαρότερα και διαρκεί περισσότερο, ενώ το κερί μέλισσας έχει ένα φυσικό άρωμα.


Επιλέξτε κεριά με αρώματα που σας αρέσουν και ταιριάζουν στην ατμόσφαιρα που θέλετε να δημιουργήσετε. Τα λουλουδάτα αρώματα είναι ιδανικά για μια ρομαντική ατμόσφαιρα, ενώ τα φρουτώδη αρώματα προσφέρουν μια αίσθηση φρεσκάδας.


Να είστε πάντα προσεκτικοί όταν τοποθετείτε κεριά στον κήπο σας. Βεβαιωθείτε ότι τα κεριά είναι τοποθετημένα σε σταθερή επιφάνεια, μακριά από εύφλεκτα υλικά. Μην αφήνετε ποτέ αναμμένα κεριά έξω στην βεράντα.


Τοποθετήστε κεριά κατά μήκος των μονοπατιών και των σκαλιών, για να δημιουργήσετε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.


Τα κεριά μπορούν να προσθέσουν μια γοητευτική πινελιά στον κήπο σας, τοποθετώντας τα σε διάφορα παρτέρια. Τοποθετήστε τα γύρω από λουλούδια ή θάμνους, για να τονίσετε κάποια λουλούδια και φυτά που σας ενδιαφέρουν.


Δημιουργήστε ένα καθιστικό στον κήπο σας, τοποθετώντας κεριά γύρω από ένα τραπέζι ή μια κρεβατοκάμαρα.





Επιπλέον ιδέες


Χρησιμοποιήστε φαναράκια για να κρεμάσετε κεριά από δέντρα ή πέργκολες. Τοποθετήστε κεριά μέσα σε γυάλινα βάζα ή κηροπήγια για μια πιο καλλιτεχνική εμφάνιση.


Χρησιμοποιήστε κεριά με citronella για να απομακρύνετε τα κουνούπια.



Με λίγη φαντασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά κεριά για να μετατρέψετε τον κήπο σας σε μια μαγική όαση



Δημιουργήστε ένα "φωτεινό μονοπάτι" τοποθετώντας κεριά σε γυάλινα βάζα κατά μήκος ενός διαδρόμου ή σκαλιών. Για επιπλέον λάμψη, χρησιμοποιήστε βάζα γεμάτα με χοντρό αλάτι ή διακοσμητικά βότσαλα, για να στηρίξετε τα κεριά.


Μετατρέψτε παλιά γυάλινα βάζα σε κρεμαστά φωτιστικά, γεμίζοντάς τα με άμμο και τοποθετώντας μέσα τους κεριά tealight. Κρεμάστε τα βάζα από δέντρα ή πέργκολες, για να φωτίζουν τον χώρο τις βραδινές ώρες, προσφέροντας μια μοναδική χαλάρωση και ζεστασιά.


Τοποθετήστε μικρά γυάλινα βάζα, φαναράκια και γυάλινα μπιχλιμπίδια σε διάφορες μεριές του κήπου σας. Τοποθετήστε μικρά κεριά μέσα σε αυτά και διασκορπίστε τα ανάμεσα σε μικρά φυτά, βρύα και άλλα διακοσμητικά στοιχεία.


Νεότερη Παλαιότερη